Banken Champignons in top 3 EY Entrepreneur Of The Year 2015

Foto: Banken Champignons

Op 8 oktober won Banken Champignons tijdens de finale van EY Entrepreneur Of The Year 2015 de prijs, in de categorie Beste Accelarating bedrijven van Nederland. De jury kent Banken Champignon de prijs toe op basis van “passie en overtuiging” en vindt het familiebedrijf uit Wijchen “een mooi bedrijf, dat hoog wordt gewaardeerd op persoonlijke integriteit en invloed. Banken Champignons maakt daarin het verschil.”

Voor Banken Champignons is dit de vierde prijs in korte tijd. Eerder kwam het paddenstoelenbedrijf als winnaar uit de bus van de Ondernemersaward Wijchen in 2014, ontving het in 2015 de MVO-award – prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen – en eindigde het in de top van de KPMG Nederlandse Familiebedrijven Award in 2015. Daarnaast behoort Banken Champignons sinds 2013 tot een van de best geleide bedrijven van het midden- en grootbedrijf van Nederland.

De derde prijs in EY Entrepreneur Of The Year 2015 nam Rob Banken namens de directie in ontvangst.
De EY Entrepreneur Of The Year 2015 is een initiatief van Ernst & Young. 26 ondernemers presenteerden zichzelf en hun onderneming met een elevatorpitch en een persoonlijk gesprek aan een onafhankelijk jury. Zes bedrijven eindigden als finalist, met als winnaar ICT bedrijf Infotheek BV. Wie tweede en derde is, wordt niet bekendgemaakt. KMWE en Banken Champignons hebben beiden zeker brons.

Banken Champignons, als familiebedrijf in begin jaren 60 gestart met de teelt van verse champignons, is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande internationale ketenbedrijven met teelt- en handelsactiviteiten in champignons, paddenstoelen en paddenstoelenspecialiteiten.
De Banken Champignons Group beschikt naast twee eigen teeltbedrijven ook over een groep aangesloten telers die exclusief voor Banken Champignons telen. Zodoende wordt de beste kwaliteit altijd gewaarborgd. Naast kwaliteit vormen ambitie, integriteit, passie, flexibiliteit de kernwaarden van Banken Champignons.
Banken Champignons wil graag een bijdrage leveren aan gezondheid en gezonde producten. Vandaar dat onze versproducten met zorg worden geteeld, geoogst, gesorteerd en verpakt. Bovendien ontwikkelen we zelf NPD – gezonde maaltijdconcepten; smaakvol, puur en met een korte bereidingstijd. Met onze gezonde maaltijdconcepten geven we tevens de juiste product- en culinaire kennis aan consumenten mee en laten we onze producten vergezellen van de juiste informatie en communicatie.

Dagelijks maakt men meer dan 100 ton aan verse paddenstoelen marktgereed. Met een eigen vloot van computergecontroleerde koelwagens transporteren we naar (inter)nationale retailers, foodservice klanten, im- en exporteurs en groothandelaren. In 2011 bedroeg onze omzet meer dan 100 miljoen euro. Er werken meer dan 450 mensen.

Op de foto: Rob Banken in gesprek met Toine van Peperstraten

Bekijk de film (hierna) over Banken Champignons

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen