Atilay Bagci winnaar van Kinderdictee Wijchen (fotoserie)

Op 4 november vond niet alleen het Groot Dictee Wijchen plaats voor volwassenen, maar ook voor de jeugd van groep 6 van de basisscholen en scholieren van het Maaswaal college. Atilay Bagci werd de blije en trotse winnaar. De winnaars van het scholierendictee waren Lotte Banken, Amber Geurts en Eveline Jansen.

Alle Wijchense basisscholen konden leerlingen aanmelden en hadden dit ook volop gedaan. Bij binnenkomst van de leerlingen in het gebouw van het Maaswaal College aan de Veenseweg was er bij de meeste kinderen toch wel wat spanning te zien. Nadat iedereen zijn plek had gevonden werd er uitleg gegeven waarna het dictee door Jos van der Knaap voorgelezen.GWD (17)

Na de zware strijd met de moeilijke woorden, was er wat te drinken en lagen er Bastogne koeken voor de kinderen. Terwijl de dictees door scholieren van de Veenseweg werden nagekeken, zorgde Martin Bergsma van de bibliotheek voor een leuk pauze programma.GWD (28)

Daarna de prijsuitreiking, want dat was waar het uiteindelijk om ging. Atilay Bagci, leerling van de Paschalisschool, was met 7 fouten (93 goed) de beste dicteeschrijver. Hij mocht de Eis Bos prijs in ontvangst nemen. Julia Versteeg, leerling van de Trinoom. eindigde met 8 fout op de tweede plaats. Er waren twee leerlingen, Jelle de Graaf en Jasmijn Jansen, met 11 fouten. Zij eindigden beiden op de derde plaats. Zie ook de website http://grootdicteewijchen.lionswijchen.com/Scholen-dictee.GWD (42)

GWD (8) GWD (49)Foto’s door Dick Vogelzang van HDV Productions

Reacties

Cookieinstellingen