Taxivergelijkingssite Gogido helpt Gelderlanders bij taxikeuze

Foto: Gogido

Voor zo’n beetje alles is een vergelijkingssite, maar voor taxi’s was die er nog niet. En dat is nu geregeld met Gogido. De allereerste taxivergelijker zet de verschillende taxibedrijven die een rit kunnen verzorgen in één overzicht, inclusief beoordelingen van eerdere klanten.

Consumenten kunnen hierdoor makkelijk op basis van prijs, kwaliteit en service, de beste taxideal kiezen en direct boeken. Gogido werkt uitsluitend met betrouwbare taxibedrijven, die vooraf gecheckt zijn.
“De taxibranche is een markt die voor de consument ondoorzichtig is. Het is vaak onduidelijk welke taxibedrijven er zijn, wat ze aanbieden en wat ze kosten. Daar wilden we graag een oplossing voor bieden. Op www.gogido.com kun je in de regio Gelderland en de rest van Nederland nu heel makkelijk de beste taxideal vinden en boeken. Je betaalt vooraf via iDEAL, dus geen gedoe meer met geld in de taxi”, licht Paul Pietersen het idee erachter toe.

Het aanbod op het taxiplatform is van zowel grote als kleinere (familie)taxibedrijven, allemaal vooraf gescreend door Gogido. In regio Gelderland staat het taxiaanbod van ondermeer Taxi Sanders Nijmegen in Weurt, Schiks & Megens Personenvervoer in Druten en Kleijer Taxi uit Ede op de vergelijkingssite. Ook taxicentrales UTC (Utrecht), RTC (Rotterdam) en HTMC (Den Haag) hebben hun diensten aangemeld. Gogido heeft momenteel een dekkingsgraad van 99% in Nederland.

Alexandra Derksen van Taxi Sanders (Weurt) zegt over het taxiplatform: Toen ik hoorde van Gogido vond ik dat we meteen moesten aansluiten. Het idee van een taxivergelijker is verfrissend. Daarbij is het voor ons een mooie manier om nieuwe klanten te bereiken.”

Voer in waar je heen wilt en vergelijk de verschillende taxideals voor jouw rit. In één overzicht vind je naast de prijs ook klantbeoordelingen, informatie over het taxibedrijf en eventuele services, zoals WIFI, een krant of tablet in de auto. “Met al deze informatie om te vergelijken en direct te boeken, is Gogido eigenijk de booking.com voor taxibedrijven”, zegt Paul Pietersen. Na betaling van de taxideal ontvangt de klant een e-voucher.

Op dit moment werkt de startup aan een app met actuele informatie, bijvoorbeeld over last-minute aanbiedingen en beschikbaarheid. In dit stadium kun je een taxi nog minimaal vier uur van tevoren boeken.