Schakers van het Kasteel verliezen van hekkensluiter

Foto: Ritchy Duin

De Wijchense schakers van Het Kasteel hebben zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Zutphen. Ondanks een razendsnelle voorsprong werden de gasten uit Zutphen verblijd met hun allereerste punten.

Henk van Kortenhof bezorgde Het Kasteel al snel een voorsprong doordat tegenstander Rothengatter pardoes een toren weggaf. Toen Kaz Haans ook nog eens zijn tegenstander Van den Berg van het bord speelde leek er voor de Wijchenaren een ruime overwinning in het vat te zitten. Het Zutphense schaakteam streed echter voor één van zijn laatste kansen op lijfsbehoud en was naarstig op zoek naar de eerste punten. Die kwamen er verrassend genoeg met medewerking van de Wijchense gastheren. Hans Quint zat niet goed in de partij tegen Sahakian en moest capituleren. Wijchens topscoorder Twan Rutjes liet nog wel even zien hoe een partij in winst moest worden omgezet tegen Henstra. Ook de remise van Kasteelvoorzitter Maarten Rossen tegen de sterke Zutphense kopman Ludden was een puike prestatie. Daarna ging het echter volledig mis voor de Kasteelheren. Ritchy Duin moest zijn Koning omleggen tegen Meijer, Willem van Berkel greep mis tegen Hagendijk en tot overmaat van ramp verloor teamleider Jorik Quint het eindspel van Van de Seijp.

De mogelijkheid om zichzelf definitief veilig te spelen in de schaakcompetitie tegen de hekkensluiter bleek niet aan Het Kasteel besteed. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Het Kasteel op de ranglijst in de middenmoot en mogen er geen verdere misstappen meer worden gemaakt om uit de gevarenzone te blijven. Zaterdag 2 april a.s. spelen de Wijchenaren een uitwedstrijd in Arnhem tegen ASV.

Reacties