Basisschool De Trinoom viert haar 25-jarig bestaan (fotoserie)

Vrijdag 30 september vierde basisschool de Trinoom het 25 jarig bestaan van de school. Het werd een feestdag met leuke activiteiten voor de kinderen. Daar zorgden de leerkrachten, Rons Bons, Koen Logtens (Hakoena) en Jochem van Gelder wel voor.

De Trinoom is ooit gestart als Montessorischool in 1991 in een dependance bij de toenmalige school ‘t Kraaienest in de wijk Kraaijenberg/Homberg. In oktober 1992 verhuisde de school naar een semi permanent schoolgebouw in de wijk de Geer. Vervolgens heeft de school een aantal groepslokalen gehad aan de Oosterweg. En zelfs daar werd jaarlijks intern van het ene lokaal naar het andere geschoven. Uiteindelijk werd een lang gekoesterde wens werkelijkheid, in 1997 betrok de Trinoom als Montessorischool het huidige gebouw op de Diemewei. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van ouders met betrekking tot het volgen van onderwijs in de eigen wijk Kerkeveld, werd er na enkele jaren naast Montessori onderwijs ook jaarklas onderwijs aangeboden. Op deze manier trachtte men zo veel mogelijk kinderen in de wijk te houden. En dat is gelukt want de school telt op dit moment exact 800 leerlingen. 25-jaar-trinoom-37

Alle reden om er vrijdag 30 september met elkaar een knallend feest van te maken. ’s Ochtends om 09.00 uur was de de kick-off waarbij ook de ouders aanwezig mochten zijn. Hierna gingen de kinderen aan de slag in diverse workshops, met o.a. dans en theater, onder begeleiding van o.a Koen Logtens van theaterschool Hakoena en was er een gezamenlijke lunch.
’s Middags vanaf 13.00 uur was er een interactief programma voor de kinderen en de leerkrachten georganiseerd. Met als presentator Jochen van Gelder en de aan hondsdolheid-grenzende enthousiaste teamcaptains Ron Bons en Koen Logtens werd er een interactieve quiz gespeeld. De jury bestond uit directeur Hans Velvis en de juffen Diny en Cindy. De twee teams, de Koentjes en de Ronnies, moesten drie kennisvragen (hoeveel meesters zijn er op de Trinoom, hoeveel potloden staan er aan de ingang van de Diemewei en hoeveel jaar bestaat het Montessori-onderwijs al) beantwoorden en drie doe-vragen uitvoeren. De doe-vragen bestonden uit het met zijn allen dansen, het inpakken van twee leerkrachten in toiletpapier, het in de lucht houden van de ballonnen en het zingen van het schoollied. En natuurlijk eindigde de quiz onbeslist.
Bekijk de video voor een korte impressie

Als afsluiting kwam er een drone die iedereen al zwaaiend filmde zodat de kinderen over 25 jaar kunnen zeggen “Kijk, zie mij staan zwaaien. Ik was bij het 25-jarig bestaan van de Trinoom”. 25-jaar-trinoom-45

25-jaar-trinoom-15 25-jaar-trinoom-32

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen