DigiTaalhuis Wijchen geeft Wijchenaren ondersteuning in de digitale wereld!

Het DigiTaalhuis Wijchen maakt mensen wegwijs in de digitale overheid, maar is ook voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en communiceren. DigiTaalhuis Wijchen, gehuisvest in de bibliotheek, is op 11 januari officieel geopend door wethouder Paul Loermans. Door op de rode digitale knop te drukken verschenen de woorden “ We zijn geopend” en op deze wijze verrichtte wethouder Loermans de officiële digitale opening.

Paul Loermans opende zijn speech met: “ De digitale wereld is niet meer weg te denken in de ontwikkeling die niet stopt en waar we soms moeite mee hebben, maar ook voordelen bij hebben. Het is belangrijk om de taal goed te beheersen om dingen goed te kunnen regelen, daarom is het fijn dat het DigiTaalhuis er is”. 

Het DigiTaalhuis Wijchen is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Wijchen, MeerVoormekaar, ROC Wijchen en gemeente Wijchen. Steeds meer ouderen onder ons en laaggeletterden mensen komen in aanraking met de digitale wereld, voor hen vaak een onbekende wereld waarin zij de weg moeten zien te vinden. DigiTaalhuis ondersteunt speciaal mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, met internet, belastingformulieren invullen en omgaan met een computer. 

Het DigiTaalhuis Wijchen heeft iedere woensdag een gratis inloopspreekuur van 10:00 tot 12:00, waar u bij taalconsulenten en taalvrijwilligers en bibliotheekmedewerkers terecht kunt.

Reacties