Kindergemeenteraad gemeente Wijchen weer van start

Foto: Kees van Galen

Woensdag 18 januari om 14.30 uur gaat de Wijchense Kindergemeenteraad weer van start in de Raadszaal van het Kasteel Wijchen. De Kindergemeenteraad is een initiatief van de werkgroep burgerparticipatie van de gemeenteraad om kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij de politiek.

Het doel is om kinderen op een leuke en leerzame manier te leren hoe onze democratie werkt door ze zelf in discussie te laten gaan met andere kinderen. Dit gebeurt al in de klas: met lessen over democratie en politiek, waaronder een gastles van een gemeenteraadslid.

Elke school heeft één of twee kinderraadsleden gekozen, afhankelijk van het aantal groepen 7. Zij presenteren de komende weken hun voorstellen in de kindergemeenteraad. Dit jaar zijn er 22 kinderraadsleden van 14 Wijchense basisscholen.

De kindergemeenteraad komt vier keer bij elkaar:

  • Installatie kinderraadsleden en kennismaking: woensdag 18 januari
  • Presentatie voorstellen deel 1: woensdag 1 februari
  • Presentatie voorstellen deel 2: woensdag 15 februari
  • Besluitvormende raadsvergadering: woensdag 8 maart.

Alle bijeenkomsten zijn in de Raadszaal van het Kasteel en zijn van 14.30 tot 16.30 uur.

Het winnende voorstel wordt uitgevoerd. Hiervoor is een budget van € 2.500 beschikbaar gesteld. Eerdere winnende voorstellen waren: een bordspel tegen pesten, organiseren van bijeenkomsten voor jong en oud, organiseren van een sportdag voor kinderen mét en zonder een beperking

Reacties