Gebeden en Yoga dienst in De Schakel

Zondagmiddag 29 januari om 16.00 uur is er een speciale dienst in de Schakel waarin aandacht wordt gegeven aan de lijfelijke aspecten van het evangelie en het geloof. Dit zal gedaan worden met een aantal yoga oefeningen die erop gericht zijn liefdevolle aandacht te hebben.

De kerk is er om mensen bijeen te brengen zodat we ons samen kunnen verheugen – als we vreugde zien als de kern van de goede boodschap. Verheugen doen we met ons lijf door te dansen, te zingen of te lachen. In de kerk zijn we gewend aan zingen, maar minder aan lijfelijke oefeningen. Dierbaren geven we wel een knuffel of een hug, maar om te bewegen in de kerk zijn we minder gewend. In deze dienst proberen we de vreugde met yoga oefeningen vorm te geven.

Naast bijbelse teksten en gebeden dus een aantal ‘aardse’ yoga oefeningen bij wijze van contemplatie en vorm van liefdevolle aandacht. In samenwerking met Marianne Luijk, yogadocente.

In de evangeliën staat vaak dat Jezus zich alleen terugtrekt. Dit gegeven ontlokte de zenleraar Thich Nhat Hanh de opmerking: “Wat denken jullie dat Jezus daar alleen ging doen?” En dan glimlachte hij en zei: “Mindfulness natuurlijk! Stil zijn, aandacht hebben en bidden.”

In deze dienst zal men ook een tijdje stil zijn en het hart openen voor God. Zo wordt er samen gezocht naar vormen die een vreugde belichamen die niet in woorden te vatten is. Maar wel te voelen.

Wees welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen