Wijchen schaatst op het Wijchens Meer en Wijchens Ven (fotoserie)

Eindelijk natuurijs. Vrijdag waren de eerste waaghalzen al op het Wijchens Meer aan het schaatsen. En toen het zowel vrijdag- als zaterdagnacht weer flink gevroren had, bonden meer schaatsliefhebbers de ijzers onder. Eindelijk kan er weer geschaatst worden op natuurijs. Maar het blijft nog steeds oppassen. Bekijk de fotoserie.

Dit schreef ijsmeester Klaas Zijlstra op de website van IJsclub Wijchen: “Schaatsvriendinnen en vrienden uit Wijchen en omstreken! Het lijkt er voorlopig niet op dat het hard genoeg blijft vriezen om op het Wijchens meer de ijsclub te kunnen openen. Ik ben vandaag op het Wijchens meer. De dikte is nu ongeveer 7 cm na deze nacht met 8 graden vorst. Het is evenwel nog te dun om met te veel mensen bij elkaar te schaatsen! De ijsclub gaat niet draaien en u bent zelf verantwoordelijk voor uw beslissing om wel of niet op het ijs te gaan.” 

Ook de komende dagen kan er wellicht nog op het Wijchens Meer geschaatst worden. Houd de website van IJsclub Wijchen in de gaten.

Niet alleen op het Wijchens Meer werd geschaatst, ook op het Wijchens Ven. Al leek het ijs daar iets minder betrouwbaar. 

Reacties