KunstKring Wijchen organiseert lezing “De Stijl 100 jaar”

Foto: Kunst Kring Wijchen

In 2017 viert Nederland “100 jaar De Stijl”, onder andere met een reeks exposities in diverse musea. Op 19 april organiseert KunstKring Wijchen in het kader van dit jubileum een lezing over De Stijl door Joris van Sleeuwen.

Ontstaan en achtergrond De Stijl kennen wij van de rechte lijnen, geometrische vlakken en primaire kleuren. Deze beeldtaal lijkt eenvoudig, maar is het resultaat van ingewikkelde theorieën en een filosofische manier van denken. In hun eigen tijd werden de kunstenaars van de Stijlgroep als grote vernieuwers gezien, en ook nu nog vormt hun werk een bron van inspiratie.

In zijn lezing beschrijft Joris van Sleeuwen het kunstklimaat in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog, en vertelt over het ontstaan van De Stijl. Ook zal hij ingaan op de samenwerking tussen schilders, vormgevers en architecten die zo kenmerkend is voor de Stijlgroep.

Joris van Sleeuwen is in 1991 als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en werkt in het volwassenonderwijs als docent kunst- en architectuurgeschiedenis. Ook geeft hij lezingen over actuele thema’s in de kunst en organiseert excursies en kunstreizen in binnen- en buitenland. In 2016 gaf hij voor KunstKring Wijchen een lezing over Jeroen Bosch.

Waar en wanneer
Woensdag 19 april 20 uur, Wijkcentrum ’t Achterom, Homberg 2535, 6601 XW Wijchen Toegang 9 euro inclusief koffie/thee
Voor meer informatie en aanmelden: www.kunstkringwijchen.nl.

Reacties

Cookieinstellingen