Voedselbank Wijchen opende haar nieuwe locatie aan de Kruisbergseweg

Zaterdagmiddag mocht voorzitter Dianne van Hoof eindelijk de nieuwe locatie van Voedselbank Wijchen officieel openen. Met deze locatie kan de Voedselbank haar klanten nog beter van dienst zijn en kost het de vrijwilligers veel minder inspanning om de goederen bij de klanten te krijgen.

Voorzitter Dianne van Hoof stond even stil bij de voorgeschiedenis van de verhuizing. “We vieren vandaag de opening van de locatie op de Kruisbergseweg 54. We zijn heel blij en trots op hoe we dit met hulp van heel veel mensen gerealiseerd hebben. Natuurlijk bedanken we Vraag & Aanbod. Zij steunen ons al sinds de oprichting met donaties en dankzij hen konden wij verhuizen naar deze locatie. Maar ook zonder de inzet en betrokkenheid van vrijwilligers hadden we nooit in twee maanden tijd kunnen overhuizen. Buiten onze vrijwilligers zijn er nog heel veel mensen aan wie we veel dank verschuldigd zijn. O.a. de Kerstengelen, Charitas en al die bedrijven die spullen of korting gegeven hebben. En niet te vergeten de gemeente Wijchen die ons subsidie geeft voor het betalen van de huisvesting. Hopelijk wordt de motie van Kernachtig Wijchen aangenomen om de gemeente Wijchen de gehele huisvesting te laten betalen. Het is heerlijk dat we nu dichtbij zitten
Met een “Dank je wel dat jullie dit met ons willen vieren” sloot Dianne af.
Wel liet Dianne weten dat het verhogen van de subsidie een must is om het voortbestaan van de Voedselbank niet in gevaar te brengen.
Na haar openingswoord mocht Dianne het lint doorknippen.

Met “Mooi dat we de nieuwe locatie vandaag mogen openen,” start wethouder Paul Loermans zijn toespraak. “Het is een plek waar u trots op mag zijn. Voorzien van alle faciliteiten, geen overbodige luxe, maar pure noodzaak. Opslag, koeling, inpakruimte, alles op één locatie. En hierdoor kunt u elke week veel huishoudens (ca. 95 in Wijchen) van pakketten voorzien. Een steuntje in de rug voor hen die het nodig hebben. U mag trots op u zelf zijn dat u dit voor elkaar krijgt. Wij, het college, zijn trots op u. Maar ik krijg ook wel een dubbel gevoel. Wij wonen in één van de rijkste landen ter wereld en toch zijn er Voedselbanken nodig. Het gaat me ook na aan het hart als je ziet dat kinderen op school niet kunnen trakteren als ze jarig zijn en dat er dan bij de Voedselbank een doos staat met daarin de traktatie. Het verstrekken van een voedselpakket is maar een noodoplossing. Armoede is veel meer dan een laag inkomen. Ook speelt het onvoldoende mee kunnen doen en het hebben van een gebrek aan kansen. Werk is en blijft de beste weg om uit de armoede te geraken en daarom moeten we blijven investeren in het vergroten van de kansen van mensen die het moeilijk hebben.”

Ook de Kerstengelen hebben uitgebreid actie gevoerd voor de Voedselbank. Zo hebben zij o.a., in samenwerking met Bakker Bart, op een zaterdagmiddag lekkernijen verkocht in het centrum van Wijchen. De opbrengst was bestemd voor de Voedselbank. Er werd echter niet de omzet gehaald waarop gehoopt werd. Sjaak en Annie Rossen van de Boskant verdubbelden echter de omzet. Kerstengel Sjaak Jansen stond in zijn toespraak stil bij de acties die zij hebben uitgevoerd om de vrijwilligers te ondersteunen bij de (ver)bouw van het nieuwe pand. Zo hebben zij zich ook ingezet om de benodigde materialen bijeen te krijgen, goederen in te zamelen en zich ingezet als klusser bij de bouw. Ook zij hebben dus een belangrijke bijdrage geleverd.

Sjaak en Annie Rossen hadden nog een verrassing voor de Voedselbank. Zij schonken een bedrag van € 500,– 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen