Wijchense Zainab Osman loopt mee in “De Nacht van de Vluchteling”

Foto: Ans Baars

In het holst van de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Amsterdam naar Amsterdam, van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Het startschot is om precies 00:00 uur middernacht. De Nacht van de Vluchteling is een pittige en onvergetelijke ervaring. Ook de Wijchense Zainab Osman loopt mee.

HET DOEL VAN DE NACHT VAN DE VLUCHTELING IS OM MET ELKAAR EEN ZO HOOG MOGELIJK BEDRAG OP TE HALEN VOOR NOODHULP AAN VLUCHTELINGEN EN ONTHEEMDEN WERELDWIJD. WAT GEEF JIJ?

Zainab: “Sinds de start van de nacht van de vluchteling was het mijn wens om ook mee te lopen. Tot dit jaar was ik hier emotioneel nog niet klaar voor. Want de Nacht van de vluchteling roept ook herinneringen op. Pijnlijke herinneringen van mijn eigen nachten, nachten lopen door de woestijn zonder gids, niet weten waarheen op zoek naar een plek waar het wel veilig was. Ooit was ik als jong meisje zelf één van die mensen op tv die moest vluchten voor een burgeroorlog. Huis en haard verlaten op zoek naar een veilig onderkomen, een nieuw thuis.”

U kunt Zainab sponsoren en helpt hiermee

Lees hier verder……..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen