D66 Wijchen overweegt raadsonderzoek over Arcus

De Wijchense D66-fractie overweegt met een voorstel te komen tot een raadsonderzoek (raadsenquête) over de bestuurlijke en ambtelijke voorbereiding en uitvoering van Arcus.

De D66-fractie in de gemeenteraad van de gemeente Wijchen is, net zoals velen in Wijchen, zeer onaangenaam verrast door de recente uitspraak van het gerechtshof in Arnhem waarin de gemeente Wijchen is veroordeeld tot een aantal kostbare aanpassingen aan en rond de sporthal Arcus. Het gaat hier helaas niet om een incident maar om het zoveelste opeenvolgend probleem rond de totstandkoming van deze sporthal.

Enige tijd geleden is er een rekenkameronderzoek geweest over het campus-project maar daarbij is ondanks aandringen van de D66-fractie geen onderzoek gedaan naar  de ambtelijke en bestuurlijke voorbereiding en uitvoering van het project aan de zijde van de Valendrieseweg (Arcus en nieuwe hockeyveld). De opeenvolgende problemen rond Arcus maken echter dat nader onderzoek geboden is.

Daarbij volstaat wat D66 betreft een nader rekenkameronderzoek niet meer maar is er behoefte aan het zwaardere instrument van een raadsonderzoek. Artikel 155a van de gemeentewet geeft de gemeenteraad de mogelijkheid tot een dergelijk onderzoek. De gemeenteraad heeft bij dit onderzoek wat verdergaande en dwingende mogelijkheden om informatie te verzamelen.

Reden waarom de D66-fractie bij de behandeling van door het college van Burgemeester en Wethouders te vragen krediet de mogelijkheid van een artikel 155a-onderzoek uitdrukkelijk bij de discussie wenst te betrekken. Er wordt daarbij vanuit gegaan dat een dergelijk onderzoek nut zal bewijzen ten bate van toekomstige vergelijkbare projecten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen