Aandacht voor valpreventie in Wijchen

In Nederland moet iedere 6 minuten een 65+er als gevolg van een val behandeld worden op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis. Afgelopen zaterdag was er op de markt in Wijchen daarom aandacht voor valpreventie.

Een val heeft vaak grote gevolgen. Bijna de helft van het aantal valongelukken gaat met letsel gepaard. Ouderen kunnen hierdoor hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Nu ouderen langer thuis blijven wonen, wordt goede voorlichting over valpreventie in de thuissituatie des te belangrijker.

Wethouder Titus Burgers, PvdA-raadslid Zainab Osman en D66-commissielid Arjan Moerman onderstreepten het belang van Bewust Wonen en waren zaterdag op de markt in Wijchen aanwezig om mee te doen aan een demonstratie. En het viel niet mee om je te moeten bewegen als oudere waarbij je allerlei hindernissen. 

Lichaamsbeweging om mobiel te blijven, de conditie te verbeteren en vallen te voorkomen is voor ouderen erg belangrijk. Op de website van MeerVoorMekaar staan o.a. tips over hoe langer zelfstandig te kunnen blijven wonen 

Een thuistest is online uit te voeren via: www.mijnhuisopmaat.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen