Tuinmarkt Kasteel Hernen bestaat 25 jaar

Foto: wijchen.nieuws.nl

25 jaar geleden organiseerden Riet Brinkhof en Joop van den Berk voor de eerste keer de Tuinmarkt Kasteel Hernen. Sindsdien is de tuinmarkt uitgegroeid tot een begrip onder tuinliefhebbers. Deze intieme markt onderscheid zich als een echte specialiteitenmarkt. Op zaterdag 3 juni van 10.00-17.00 uur opent het kasteel weer haar poorten voor deze markt.

Meer dan 40 gedreven Nederlandse en Belgische kwekers komen met hun eigen, vaak zeldzame collecties vaste planten, eenjarigen, struiken en bomen.

Jarige Tuinmarkt fleurt Hernen op met groen geschenk
Het feestvarken dankt de Hernense dorpsgenoten voor de jarenlange steun die altijd werd ontvangen met een groen cadeau. In overleg met de leefbaarheidsgroep is besloten om de lantaarnpalen in de Dorpsstraat  te voorzien van flowerbaskets. De baskets blijven een jaar hangen en worden steeds aangepast aan het seizoen.

Spijs en drank met liefde bereid
Op het terras kunnen bezoekers heerlijk tot rust omen met koffie, thee, taart en broodjes. Ook het Aardbeien-Prosecco terras in de idyllische kasteentuin is dit jaar weer ingericht.

Tuinen en Kasteel
Niet alleen de markt zelf is de moeite waard, maar ook de voor de gelegenheid opengestelde tuinen en het middeleeuwse kasteel.

Voor het goede doel
De tuinmarkt wordt georganiseerd door vrijwilligers. De eventuele opbrengst gaat naar een goed doel.

Praktische informatie:

  • Zaterdag 3 juni van 10:00 tot 17:00 uur
  • Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH, Hernen
  • Entree Tuinmarkt ( inclusief bezichtiging kasteel en tuinen):
    Volwassenen € 4,00, kinderen van 6 t/m 12 jaar € 2,00.
  • Parkeren: gratis  Tuinmarkt Hernen

Reacties