Sven van Noort adviseert: “Ga met veilige banden op vakantie”…

Foto:

De vakantie is weer in aantocht. Tijd om de banden te (laten) controleren, want banden slijten door de temperatuur, de bandenspanning, de rijstijl een andere belading van de auto. Allemaal factoren die tijdens de vakantie kunnen afwijken. De vier contactvlakken – plus eventueel twee van de caravan – zijn erg belangrijk en houden u op de weg. Een goede reden om de banden goed te (laten) verzorgen.

Sven van Noort, eigenaar van First Stop van Noort aan de Nieuweweg in Wijchen, maakt het jaarlijks mee dat vakantiegangers ongelukken krijgen doordat ze de banden niet op spanning hebben of gewoon versleten zijn.
“Vele vakantiegangers besteden geen aandacht aan de banden voordat ze op vakantie gaan. Tijdens de vakantie worden er grote afstanden gereden en dat vergt nogal wat van de banden. Je moet dus de banden controleren. Het kan zijn dat ze (bijna) versleten zijn. Wanneer ze nog goed zijn moet ook de bandenspanning gecontroleerd worden. Goede banden met een goede bandenspanning kan van levensbelang zijn,” aldus Sven.

Sven aan het werkSven van Noort First StopNiet alleen de banden van de auto, ook die van de caravan hebben extra aandacht nodig. “Doordat de caravan veel stilstaat in de stalling, slijt het rubber van de banden sneller. Door de hoge temperatuur in de zomer bouwt de druk in de band zich op en dan hoeft er maar iets te gebeuren of je krijgt een klapband. Het is dus voor je eigen veiligheid van belang dat de banden van de caravan niet ouder zijn dan vijf jaar. In Duitsland controleren ze zelfs hierop en sommige verzekeringen betalen niet uit bij ongelukken wanneer een band ouder is dan vijf jaar,” licht Sven toe.

Meer informatie over autobanden vind je HIER of ga voor vrijblijvend advies naar First Stop van Noort aan de Nieuweweg 204a in Wijchen. U kunt er terecht voor het vakkundig advies, monteren en onderhouden van uw banden.Sven van Noort First Stop

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen