Wijchen krijgt digitale informatieborden

Foto:

De VVD en Kernachtig Wijchen vinden dat de gemeente Wijchen zijn inwoners snel en precies moet kunnen informeren over evenementen en calamiteiten. Dat kan door het plaatsen van digitale informatieborden. De VVD is blij dat de raad van Wijchen donderdagavond het initiatiefvoorstel van VVD en Kernachtig Wijchen, dat die plaatsing regelt, heeft aangenomen.

De informatieborden worden geplaatst en bediend door een ondernemer. Hij kan er deels reclame en deels gemeentelijke informatie op tonen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst bij de invalswegen van Wijchen zoals bij de Nieuweweg, de Graafseweg, de Schoenaker en bij het station. De gemeente kan in geval van evenementen en calamiteiten een boodschap op het scherm zetten. Bijvoorbeeld wanneer een spoorovergang door een technische storing lange tijd gesloten is, of om parkeeraanwijzingen te geven bij evenementen zoals het Emporium. Onderzocht gaat ook worden of dergelijke borden ook voor de kernen haalbaar zijn. Voor de gemeente zijn er verder geen kosten aan verbonden.

Er is een win-win-win situatie bereikt voor inwoners, gemeente en ondernemer. De Wijchense VVD ziet met spanning uit naar het lint doorknippen van het eerste bord. Een digitaal lint natuurlijk.

Voordat de politiek ermee kwam voerde Piet Philipsen, namens centrummanagement Wijchen, samen met Agnes schaap al gesprekken over de digitale borden.

Op de foto de politieke initiatiefnemers Jan Tap en Roel Boumans

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen