Minder ouderen bezoeken bibliotheek Wijchen door slechtere bereikbaarheid

Het aantal ouderen dat gebruik maakt van de bibliotheek is, sinds de verhuizing van de bibliotheek per 1 mei 2015 naar de nieuwe locatie, afgenomen. Dat zou, volgens VVD Wijchen, te maken hebben met de verminderde bereikbaarheid van de bibliotheek op haar nieuwe locatie.

“We hebben op de website van de bibliotheek noch in iBabs een jaarverslag 2016 aangetroffen dat hier meer feitelijke informatie over geeft,” licht Roel Boumans namens VVD Wijchen toe. “Tevens hebben we begrepen dat het afzetten met de auto van minder mobiele ouderen door mantelzorgers vlak voor de ingang van de bibliotheek bij slecht weer, erg lastig is door de plaatsing van de paaltjes. Daarom hebben wij een paar vragen voor het college opgesteld om hier duidelijkheid in te krijgen.”

De vragen zijn:
1. Klopt het dat het aantal ouderen boven de 65 dat de bibliotheek bezoekt afneemt?
2. Er zijn vervoervoorzieningen voor deze doelgroep in het productenboek van de bibliotheek genoemd, zoals Op Stap. Wordt hiervan gebruik gemaakt?
3. Indien er sprake is van terugloop, kan de gemeente in overleg met de bibliotheek, Op Stap c.q. de Buurtbus, en Meervoormekaar, bekijken of er een oplossing gevonden kan worden? (We denken aan een wekelijkse speciale busroute waarbij ouderen opgehaald en thuisgebracht worden)?
4. Kan het college aangeven wat de behoeftes en de mogelijkheden zijn om een betere afzetplaats vlak voor de ingang van het Mozaïek te realiseren?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen