Dar en Vierdaagsefeesten zamelen spijkerbroeken in

Foto:

Kapotte spijkerbroek? Lever deze tijdens de Vierdaagefeesten in op het Museumplein (Kelfkensbos) in de speciale container. Wie weet  zie je jouw spijkerbroek volgend jaar terug als nieuw tasje van spijkerstof!

Wat gebeurt er met de spijkerbroeken?
Het bedrijf Wolkat maakt in Tilburg van de spijkerbroeken nieuw garen. Van het nieuwe garen wordt vervolgens weer nieuwe spijkerstof gemaakt. Van die spijkerstof kan weer van alles gemaakt worden zoals tasjes speciaal voor de Regio Nijmegen. Doel is om tijdens Nijmegen Green Capital in 2018, speciale tasjes te maken. Van de spijkerbroeken die tijdens de Vierdaagse zijn ingeleverd. Na de  zomer is het streven om alle spijkerstof uit het textiel in de regio te halen.

Waarom is dit zo bijzonder?
Op deze manier is spijkerstof steeds herbruikbaar. Dit draagt ook bij aan de doelstelling van de Vierdaagsefeesten en Dar: een volledig circulair evenement, dát is waar Dar en Vierdaagsefeesten aan werken de komende jaren. Steeds opnieuw kan van spijkerstof weer nieuwe spijkerstof gemaakt worden. Het gerecyclede spijkerstof wordt samen met een klein deel biologisch katoen, tot nieuwe stof geweven. Dit is uniek in de textielverwerking.

Spijkerstof tijdens de Vierdaagse
Directeur van de Vierdaagsefeesten,Teddy Vrijmoet bezocht vandaag Dar om persoonlijk aan alle Dar medewerkers haar waardering te uiten: “Dit is de eerste keer dat ik jullie zie zitten. Ik zie jullie altijd alleen maar aan het werk”.  Tijdens dit bezoek kreeg zij een gigantische lap spijkerstof overhandigd. Op het Museumplein staat een rode container voor spijkerstoffen. Heb je een oude spijkerbroek? Lever deze in tijdens de Vierdaagse! Zo is een kapotte spijkerbroek geen afval maar blijft het grondstof voor nieuwe spijkerstof.

Pieter-Balth Linders en Teddy Vrijmoet bij Dar

Reacties