30 Vierdaagse lopers in actie voor Hersenstichting

Foto: Marcel Reinieren

Morgen starten 30 lopers aan hun Vierdaagse sponsorloop voor de Hersenstichting. In totaal hebben zij al ruim €19.000 ingezameld. Alle deelnemers hebben een persoonlijke motivatie om de vier dagen te lopen voor de Hersenstichting.

Eén van de lopers is Thom Kuipers (41). Hij heeft zijn vriendin Suzanne ontmoet tijdens de Vierdaagse in 1995. Ze hebben een aantal keer samen gelopen, tot 2007. Toen kreeg zij op 31-jarige leeftijd een beroerte. ‘Het is nu tien jaar geleden, maar we worstelen nog dagelijks met de restverschijnselen’, vertelt Thom. ‘We moeten ons leven anders inrichten. Ze heeft last van chronische vermoeidheid en moet elke dag een uur rusten. Dat is lastig, zeker met twee jonge kinderen.’ Daarnaast werkt ze twee ochtenden in de week. ‘Meer werken kost te veel energie. Dat is frustrerend.’

Door de beroerte is ook haar vermogen om dingen te organiseren verminderd. ‘Zij was altijd degene die alles stroomlijnde, ik ben daar niet zo sterk in. Het plannen en organiseren is echt een uitdaging, nog steeds. Daarbij moeten we ook rekening houden dat ze niet goed tegen drukte kan. Zo’n drukke omgeving als de Vierdaagse is veel te veel prikkels in een keer.’

Hulp voor hersenletsel
Het lopen van de Vierdaagse is na 2007 in het slop geraakt. ‘Ik heb heel lang niet meer gelopen. Het was toch iets van ons samen. Vorig jaar was de eerste keer sinds lange tijd dat ik hem weer liep.’ Het is de eerste keer dat Thom voor de Hersenstichting loopt. Hij hoopt zoveel mogelijk geld op te halen zodat mensen met welke vorm van hersenletsel dan ook zo goed mogelijk worden geholpen.

Steun de wandelaars
Wil je Thom of een van de andere lopers sponsoren of ben je benieuwd naar de persoonlijke motivatie van de andere lopers? Die zijn hier te bekijken. De Hersenstichting is ontzettend dankbaar voor de inzet van de Vierdaagselopers. Met hun hulp én de steun van al onze donateurs, zetten we alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.

Over de Hersenstichting
De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit. Meer informatie leest u op de website.

Fotobijschrift: Thom zijn vriendin heeft op 31-jarige leeftijd een beroerte gehad. Hij loopt de Vierdaagse voor de Hersenstichting omdat hij vindt dat iedereen met hersenletsel zo goed mogelijke hulp moet krijgen. Foto: Marcel Reinieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen