Feestelijke afsluiting van de 101ste Vierdaagse van Nijmegen

Op de vierde dag vertrok het wandelpaviljoen voor de laatste etappe van de The Walk of the World voor het felbegeerde kruisje. Op de laatste dag liepen 38.409 wandelaars op de Via Gladiola naar de finish. Dit jaar waren ruim 3500 wandelaars die uitvielen en de finish niet haalden.

Onder een stralende zon wachten familie, kennissen en vrienden de wandelaars op met inmiddels de befaamde gladiolen. De sfeer zat er goed in op de Via Gladiola met leuke live muziek van verschillende blaasbands die hoempapa nummers speelden om er een echt feest van te maken.

Ter herinnering dat voor 50 jaar terug in 1967 prins Claus de Vierdaagse meeliep, werd tijdens de intocht van de 101ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen een plaquette onthuld bij de vip-tribune op de Via Gladiola. Bij de onthulling waren Burgemeester Bruls, commissaris van de Koning Cornielje, marsleider Johan Willemstein en de opvolgend marsleider Henny Sackers aanwezig.
In 1967 feliciteerde Prinses Beatrix liefdevol prins Claus met zijn behaalde prestatie en spelde het Vierdaagsekruis bij haar man op. Op de plaquette staat: ‘In respectvolle herinnering aan de sportieve Vierdaagse prestatie van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden. Nijmegen Juli 1967 – Juli 2017.’ 

Voor Johan Willemstein was dit zijn laatste Vierdaagse in functie als marsleider. Na 10 jaar draagt Johan Willemstein het stokje over aan de nieuwe marsleider Henny Sackers. Als de gezondheid het toelaat zal Johan zelf weer als wandelaar deelnemen aan de Vierdaagse.

Ook burgemeester Verheijen was aanwezig om de lopers te verwelkomen. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen