Remco Boer nieuwe gemeentesecretaris in Wijchen

Foto: Gemeente Wijchen

Het college van burgemeester en wethouders van Wijchen heeft Remco Boer benoemd als gemeentesecretaris. Hij wordt ook directeur van de Werkorganisatie Druten-Wijchen in oprichting. Remco Boer (47) is momenteel directeur-bestuurder van Kenniscentrum Sport. Hij treedt op 11 september 2017 in dienst en volgt Wilfred Goedmakers op.

Remco Boer heeft Bewegingswetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij heeft een veelzijdige achtergrond: zo is hij werkzaam geweest in het onderwijs, bij de overheid en in de sportwereld. Remco Boer heeft als directeur–bestuurder leiding gegeven aan verschillende reorganisaties en een fusie. Bovendien heeft hij bij het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen succesvol een verandertraject met zelfsturende teams gerealiseerd.

Hij heeft ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Verder heeft hij als sportman het optimisme en het doorzettingsvermogen om ambitieuze uitdagingen om te zetten in klinkende resultaten. Samen met zijn collega directeur Annick Buise wacht Remco Boer een mooie opdracht om de ambtelijke fusie van de gemeenten Druten en Wijchen tot een succes te maken.

Remco Boer over zijn nieuwe baan: “In het contact met de mensen uit Wijchen en Druten ervaar ik een stevige drive om dingen beter te doen. Het inspireert me enorm om met onze nieuwe organisatie de ambities en uitdagingen in Wijchen en Druten te verwezenlijken, zodat het een nog fijnere regio wordt om te wonen, werken en recreëren. En dat we maatschappelijk relevant zijn op issues die er voor mensen toe doen. Op een manier die uitgaat van ‘vertrouwen’ en van ‘samen gaan we de klus klaren’. ‘Vertrouwen’ in jezelf, in de ander en met name in de professionaliteit van onze collega’s. ‘Samen’ door goede samenwerking tussen medewerkers uit Druten en Wijchen, samen met inwoners en maatschappelijke partners en uiteraard ook samen met de colleges met wie wij de ambities gaan realiseren. Ik heb er zin in.” 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen