Gemeente Wijchen zet stappen vooruit naar energieneutraal 2040

Foto: SC Alverna

KlokGroep start in september 2017 met de verkoop van 16 energieneutrale woningen in Hernen. Deze speciale woningen passen in de ambitie van de gemeente Wijchen om energieneutraal te zijn in het jaar 2040.

Om dit doel te bereiken werkt de gemeente Wijchen nauw samen met ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties en andere regionale partners. Met de ontwikkeling van 16 energieneutrale woningen in nieuwbouwplan Het Hoge Rot in Hernen wordt een stap gezet in de goede richting.

KlokGroep is als projectontwikkelaar verantwoordelijk voor de nieuwbouw op Het Hoge Rot in Hernen. De ontwikkelaar gaat dit najaar in samenspraak met de gemeente 16 energieneutrale woningen realiseren. Het voordeel van een energieneutrale woning (EPC 0.0 woning) is het hoge comfort en de lagere energielasten voor de bewoners. De nieuwbouw-woningen krijgen een slimme meter en ongeveer 14 zonnepanelen per woning. Daarnaast krijgt de woonwijk twee elektrische laadpalen.

In totaal betreft het 4 hoekwoningen en 12 rijwoningen, verdeeld over twee verschillende woonblokken. De verkoop van de woningen start in september 2017. De huizen zijn te koop vanaf ongeveer 190.000 euro. Volgens de huidige planning start KlokGroep met de bouw in het eerste kwartaal van 2018 en krijgen de bewoners hun sleutel eind 2018.

Uitdaging
Wethouder Geert Gerrits van volkshuisvesting ziet in de bouw van de 16 duurzame woningen een belangrijke stap vooruit in het energiezuinig ontwikkelen en realiseren van nieuwbouwwoningen in Wijchen. Dit past in onze woonvisie ‘’Thuis in Wijchen’. “De noodzaak om duurzaam te bouwen wordt in dit project nadrukkelijk zichtbaar en laat zien dat de woningmarkt weer duidelijk in beweging is’’, aldus Gerrits.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen