Fascinerende Zomerexpositie kunstenaar Lia Stouten in Batenburg

Grafisch kunstenaar Lia Stouten exposeert in de Oude St-Victorkerk te Batenburg. U kunt tot 27 augustus haar unieke kunstwerken bewonderen. Lia Stouten  laat zien dat je met deze verschillende druktechnieken. schitterende kunstwerken kunt creëren.

Lees ook “Zomerexpositie Lia Stouten in de Oude Victor in Batenburg”.

Met haar grafische kunstwerken verwijst Lia Stouten naar ritme, herhaling, bladeren en natuur en voelt  zich bijzonder aangetrokken tot de combinatie van beeld en taal. Het meest fascinerende aan deze kunstvorm is misschien wel de kwetsbaarheid van het materiaal. Het maakt het meteen respectvol, zeker wanneer je de werken in het echt ziet. 

Momenteel werkt Lia aan een nieuwe serie waarin zij oude vitrage weer hergebruikt. De vitrages die jarenlang in huiskamers hebben gehangen krijgen via de vernis-mou techniek een tweede leven. Deze illustratietechniek, ook wel zachte vernisgravure genoemd,  behoort tot de chemisch-manuele diepdruktechnieken. Door de structuur die korrelige gebroken lijnen geeft lijkt de  prent op een krijt- of potloodtekening. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen