Muziektheatergezelschap Trammelant speelt ‘De Roos van Wanja’ in Hernen en Batenburg

Foto: Trammelant

Of het nu een kasteeltuin is, een gezellig marktplein of de kade van een haventje, Muziektheatergezelschap Trammelant tovert dergelijke sfeervolle en intieme buitenlocaties om tot het bij de voorstelling passend decor voor ‘De Roos van Wanja’. De karren worden geplaatst en de locaties worden voor de gelegenheid een gehucht met uitzicht op een behoorlijk groot kerkhof. Regisseur Peter van Rooij (Winssen) schreef het script voor deze bizarre productie.

De Roos van Wanja’ vertelt over een samenleving waarin recht meer ‘wanrecht’ blijkt.  De bewoners hebben weinig keus; het is een kwestie van meebewegen of ten ondergaan. Dat nodigt op zijn minst uit tot het leggen van verbanden met de huidige politieke sfeer en vermeende ambitieuze politici. Wie wint in deze hilarische en vrolijke voorstelling de verkiezingen en waarom?

“Het is stil in Dendrasjtapol, een gehucht op het platteland. De bewoners zijn amoreel, morsig en egoïstisch. Georgina Moskowitch en Wanja Slibowitch zijn gewikkeld in een strijd om het burgemeesterschap wanneer er, voor het eerst na zoveel jaar, een Reiziger het dorp bezoekt.

Wanja is getrouwd met Sonja en ze hebben een dochter; Nebula Ferociter Tiente Tenebra. In die streek een veel voorkomende naam is. Haar roepnaam is Nefertiete. Georgina is getrouwd met Silvester en Wanja met Sonja. Dan is er ook nog een pastoor, Boris Korzakov, die zijn huis deelt met de doodgraver Tatjana Molotov.

De Reiziger, Jasso Ibrahimovitch, brengt door zijn aanwezigheid heel wat teweeg. Hij krijgt een rondleiding over het kerkhof en dat maakt een blijvende indruk op hem. Weet hij wel dat hem al een paar Reizigers zijn voorgegaan?”

De voorstelling is gratis te bezoeken en na afloop gaat de pet rond. Breng een eigen stoel mee en geniet. Na de voorstelling is de bar geopend.
Voor meer informatie www.trammelanttheater.nl of op de Facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/trammelanttheater/

De speeldata zijn:
Vrijdag 25 augustus om 20.30 uur in Kasteel Hernen en zaterdag 26 augustus om 20.30 uur in het Haventje in Batenburg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen