Jazz, Wine & Kunstmarkt Wijchen: alle ingrediënten voor een bourgondisch leven

Foto: wijchen.nieuws.nl

Op zondag 3 september van 13.00-17.00 uur klinken de mooiste jazztunes in het centrum van Wijchen en kun je er op verschillende plekken wijn proeven. Jazz, Wine & Kunstmarkt is het walhalla voor de levensgenieter. Een rijke variatie aan jazzmuziek, een Wijnproefroute langs de winkels en een Kunstmarkt in de Kasteeltuin.

Negen verschillende bands brengen livemuziek bij de gezellige horecagelegenheden in het intieme centrum van Wijchen. Al slenterend van het ene terras naar het andere volg je de Wijnproefroute langs de winkels, waar je verschillende wijnen mag proeven én beoordelen. Grote kans dat je één van de drie loopbands tegenkomt die in het gehele centrum voor vertier zorgen. Nieuw dit jaar is de Uitgebreide Wijnproeverij met toelichting in de Kasteeltuin door drie leveranciers van De Wijnerij. Hoewel de meeste activiteiten die dag gratis zijn, wordt hiervoor een bijdrage van vijf euro gevraagd, waarvan een deel naar Hospice Wijchen gaat.

Wijn proeven en beoordelen
Voor wie meer wil weten over de achtergronden van wijn zijn er elk uur drie verschillende masterclasses Wijnproeven te volgen, onder andere bij Het Wapen van Wijchen en bij De Wijnerij. Op de Touwslagersbaan delen de bevlogen vinologen Peter van Halder en Wim van der Sanden hun uitgebreide wijnkennis met het publiek. In de Burchtstraat strijkt de Winetruck neer waar je een goed glas wijn kunt drinken. Jazz en Wine Wijchen

Wine & Food
Restaurant Magnolia’s van Burggolf combineert Wine & Food in een Culinaire wijn- en spijsproeverij. Speciaal voor deze dag zetten diverse restaurants in het centrum een tongstrelende Wine&Jazz specialiteit op de kaart. Bij kookwinkel Hoop Keukengemak kun je een workshop Bonbons maken volgen. Voor de kinderen is er een workshop Muziekinstrumenten maken van Lieks Atelier. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken op de Kunstmarkt, in de achtertuin van Kasteel Wijchen. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je daar de mooiste werken van kleurrijke kunstenaars bewonderen en kopen. Kortom: Jazz, Wine & Kunstmarkt Wijchen biedt alle ingrediënten voor de liefhebber van het bourgondische leven.

 Er staan van 13.00 tot 17.00 uur Jazzbands bij diverse horecagelegenheden

  1. Stand and Deliver: Oude Klapstraat, Meneer Smit
  2. The Evertones: Oude Klapstraat, Thuis bij Fien
  3. Pieter Bas Schutte en Dennis Maks: Winetruck, Burchtstraat
  4. Malou van den Broek o.b.v. Ivo Tak en Jan Pieter Maaywee: Lieve Sophie, Spoorstraat
  5. Suitcase Suzy: Kromme Elleboog
  6. Dixieland Crackerjack’s: Marktplein
  7. Boerenmaasjazz: Prikkers, Marktpromenade
  8. Willy Vetsap: Mark’s, Touwslagersbaan
  9. Driestroom Pop Band Jukebox, BiSonder, Touwslagersbaan Jazz & Wine Wijchen 2015

 Ook zijn er van 13.00 tot 17.00 uur Looporkesten door het centrum

  1. Streetparade Orkest Veghel
  2. Jazz Trio McGuire
  3. Dixieland All Stars

 Wijnproefroute door het gehele centrum bij diverse winkels, van 13.00 tot 17.00 uur.

 Masterclasses Wijnproeven, van 14.00 tot 17.00 uur, beginnend op het hele uur

  1. Marktplein: Wijnen van Wijchen bij Het Wapen van Wijchen
  2. Touwslagersbaan: De Wijnerij (in winkel)
  3. Touwslagersbaan: door de vinologen Peter van Halder en Wim van der Sanden

 Uitgebreide Wijnproeverij met toelichting in de Kasteeltuin door drie leveranciers van De Wijnerij van 13.00 tot 17.00 uur.

 Kunstmarkt van 10.00 tot 17.00 uur in de achtertuin van Kasteel Wijchen.

De toegang is gratis (voor enkele activiteiten wordt een bijdrage gevraagd: workshop Bonbons maken €5, Uitgebreide Wijnproeverij in de Kasteeltuin €5, Kunstmarkt €1). Jazz & Wine Wijchen 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen