Cursus Valtraining voor de ouder wordende Wijchenaar

Een aantal organisaties in Wijchen vormen samen de Werkgroep Valpreventie Wijchen. Samen richten ze zich op de ouder wordende mens . Met voorlichting aan senioren maar ook aan vrijwilligers en zorgverleners proberen zij zoveel mogelijk informatie te geven over valpreventie. Want ook bij vallen geldt; voorkomen is beter dan genezen! Er wordt binnenkort weer een cursus Valtraining gegeven.

De informatie-voorziening vindt plaats tijdens verschillende activiteiten, zoals o.a. voorlichtingsbijeenkomsten, deelname aan gezondheidsmarkten in Wijchen en op 20 mei 2017 was er een valpreventiemiddag op de Markt. Ook wordt er een cursus Valtraining gehouden.

De cursus Valtraining wordt eenmaal per jaar gehouden. Tijdens de zogenoemde valpreventie-training oefenen de deelnemers o.a. op een hindernisbaan. Daar zijn valrisico’s uit het dagelijks leven nagebootst, zoals bijvoorbeeld een ongelijk trottoir. Ook leren de deelnemers oefeningen om op de grond te komen en weer tot staan te komen. Tevens is er aandacht voor valgevaarlijke situaties binnen- en buitenshuis. De cursus start 5 oktober 2017, om 11.00 uur bij Derks4Sport op de Homberg 2996, 6601 XR Wijchen. Voor meer informatie over de cursus valtraining kan men contact opnemen met Fysiotherapie Wijchen-Zuid: 024-641 2202. (Hetty Voeten).

Tijdens dit laatste evenement was er een winactie. Deelnemers konden een vragenlijst over de feiten en weetjes over het vallen invullen en hiermee een 10-daagse cursus Valtraining winnen. Irma Botter uit Beuningen is de gelukkige winnares van deze cursus. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen