Concert Ruben Plazier & Karen Sue bij Muziekkring Wijchen

Foto: Ruben Plazier & Karen Sue

Het is Muziekkring Wijchen wederom gelukt om voor het 38e seizoen weer een prachtig en gevarieerd programma samen te stellen. De concerten in het komende seizoen zijn in elk geval veelbelovend. Het eerste concert op zondag 1 oktober, aanvang 14.00 uur, wordt gegeven door Ruben Plazier & Karen Sue (piano en viool).

Ruben Plazier (1998) studeert piano aan het conservatorium van Rotterdam. In 2013 ontving hij lessen van Wibi Soerjadi. Tijdens een driedaagse masterclass kwamen technieken als ‘muscle mind’ en ‘floating hand’ aan bod. Datzelfde jaar werd hij op 15-jarige leeftijd aangenomen op het conservatorium van Rotterdam in de klas van de Belgische pianist Stéphane De May. In 2015 verkreeg Ruben een eervolle vermelding op het nationale prinses Christina Concours. In 2016 won Ruben de eerste prijs tijdens de grande finale van het Archipel Muziekconcours in de grote zaal van het muziekgebouw in Eindhoven.

Karen Sue begon haar vioolstudie op driejarige leeftijd bij haar vader Elmer Sue. Op vierjarige leeftijd vervolgde zij haar studie bij het echtpaar Igor and Vesna Gruppman. Igor is momenteel concertmeester bij het Rotterdams
Philharmonisch Orkest. Karen Sue is thans vierdejaars bachelor aan het Codart: het Rotterdams Conservatorium. Ze heeft sinds haar jeugdjaren al tal van onderscheidingen op haar naam staan, waaronder de eerste plaats bij de finale van de staat Californië en in 2016 de eerste prijs bij het prinses Christina Concours in Rotterdam

Het concert is in De Schakel in Wijchen – Pius XII straat 85, aanvang 14.00 uur – Entree € 9,-. Website www.Muziekkring-Wijchen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen