Enorme bedrijfshal DHL levert nauwelijks nieuwe banen voor Wijchen op

Foto:

Nieuwe bedrijvigheid op Bijsterhuizen is geen garantie voor werkgelegenheid. Wijchen is straks een grote vestiging van DHL rijker, maar wat schieten we er mee op?

Dat is de vraag waar de fractie van het CDA Wijchen graag een antwoord op wil hebben van het college. Eerder stelde fractielid Björn Derksen al mondelinge vragen aan de wethouder over de inpassing van de grote bedrijfshal in het landschap. Nu blijkt dat ondanks de enorme grootte van het pand er nauwelijks mensen aan het werk gaan. Het gaat slechts om 60 arbeidsplaatsen. Dat lijkt misschien best nog veel, maar als je het omrekent naar m2 per arbeidsplaats, dan kom je uit op slechts één medewerker per 360 m2 rekent commissielid Karin Hoogteijling voor. Het CDA Wijchen vindt dat de komst van nieuwe bedrijfsvestigingen gepaard moet gaan met navenante werkgelegenheid.

Om die reden heeft de fractie van CDA Wijchen de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college:

  1. Bent u het met de CDA fractie eens dat het aantal arbeidsplaatsen (60) bij DHL wel heel schril afsteekt tegen de gigantische ruimte aan grondgebruik die de distributiehal van DHL in beslag neemt?
  2. Welk beleid hanteert de gemeente momenteel bij de verkoop van grond voor bedrijven in relatie tot werkgelegenheid?
  3. Wordt werkgelegenheid meegenomen in de gespreksonderhandelingen met potentiele bedrijfsvestigingen?
  4. Deelt het college onze mening dat de komst van nieuwe bedrijfsvestigingen binnen onze gemeente gepaard moet gaan met toename van werkgelegenheid?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen