Wijchense Diemewei kreeg 200 circulaire papiercontainers! Wijchense wethouder Titus Burgers en Bart de Bruin overhandigen eerste circulaire papiercontainer container

Foto:

Zo’n 200 adressen in de Wijchense wijk Diemewei hebben een primeur in de regio: De bewoners kregen vrijdag 22 september een zogeheten circulaire papiercontainer. De 240 liter containers zijn gemaakt van oude containers en plastic+ huisafval. Wethouder Titus Burgers van milieu en duurzaamheid en Bart de Bruin van afvalbedrijf Dar overhandigden de eerste container aan bewoner Menno Weerepas.

Wethouder Burgers: “Wij vinden het belangrijk om mee te werken aan duurzame ontwikkelingen. Dat doen we natuurlijk al in Wijchen met de invoering van de papiercontainer zodat onze inwoners nog meer papier gescheiden inzamelen. Door 200 circulaire containers beschikbaar te stellen, geven we het streven naar meer duurzaamheid een extra accent”. Bart de Bruin: “Deze duurzame containers worden nog niet op grote schaal geproduceerd. Bij Dar hebben we de beschikking over een beperkt aantal exemplaren. Om een circulaire economie te realiseren waarin we afval weer volledig als grondstof gaan gebruiken is het cruciaal dat we producten gaan maken en kopen waarin gescheiden ingezameld afval is verwerkt als grondstof. Door deze 200 papiercontainers in de Diemewei uit te delen, zetten we samen met de gemeente Wijchen en leverancier ESE een prachtige stap op weg naar die circulaire economie.”

De circulaire papiercontainers en deksels hebben allemaal dezelfde kleur. Ook zijn er geen voorbedrukte logo’s op de zijkanten of op de deksels. De Bruin: “Op het deksel geven wisselbare gekleurde clips aan welk afval erin zit. De papiercontainer heeft blauwe clips. Door dit neutrale uiterlijk kunnen we de containers eenvoudig hergebruiken voor verschillende afvalsoorten.”

Papiercontainer vanaf 1 oktober aan de straat
De meeste inwoners van de gemeente Wijchen hebben inmiddels een papiercontainer ontvangen. Vanaf oktober kunnen inwoners de papiercontainers aan de straat zetten.

Foto: Wethouder Titus Burgers van de gemeente Wijchen en Bart de Bruin van Dar overhandigen de eerste circulaire papiercontainer aan bewoner Menno Weerepas 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen