Wijchen heeft een eigen Leefstijlcentrum

Zaterdagmiddag 23 september was de opening van het Leefstijlcentrum Wijchen Gezond. Wethouder Rob Engels en huisarts Joop de Vette openden om 14.30 uur het Leefstijlcentrum. Het Leefstijlcentrum is gevestigd aan de Passedwarsstraat 69c te Wijchen (voorheen De Huisdokter).

De inleiding was door Joop de Vette, mede oprichter en bedenker van het centrum. Daarna was er een korte toespraak door wethouder Rob Engels, waarna beiden het centrum openden d.m.v. het doorknippen van het alom bekende lint. 

Tijdens deze opening stelden alle zorgaanbieders zich voor, gaven voorlichting over wat ze kunnen bieden en was er de mogelijkheid voor een persoonlijke kennismaking. 

De zorgaanbieders in Leefstijlcentrum Wijchen Gezond werken vanuit de visie van ‘Positieve Gezondheid’. Dit betekent dat ze binnen hun dienstverlening preventief werken aan een goede gezondheid en leefstijl met het doel cliënten te ondersteunen eigen regie te krijgen over hun gezondheid en hier zelfstandig in te zijn en blijven. Op deze manier stimuleren zij de cliënt sociale, fysieke en emotionele uitdagingen in het leven te overwinnen. Uniek in het nieuwe centrum is ook de samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Studenten en zorgverleners leren van elkaar, werken aan kennisontwikkeling door middel van onderzoek en leveren een betekenisvolle bijdrage in de wijk. 

Foto’s door Henk Hutting

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen