ICT-Platform Rijk van Nijmegen te gast bij Open Coffee Wijchen

Foto: HDV Productions

Op woensdag 25 oktober presenteert WerkBedrijf Rijk van Nijmegen hun nieuwste initiatief tijdens Open Coffee Wijchen: het ICT-Platform voor arbeidsmarktbemiddeling. Het ICT-Platform is opgericht om het gat tussen bedrijfsleven en onderwijs te verkleinen en ondernemers te voorzien van ICT-talenten. Tussen 09:00 en 11:00 uur vertellen zij ondernemers uit de regio over nut en noodzaak van arbeidsmarktbemiddeling in de ICT-branche en de link die zij maken met het onderwijs.

Waarom een ICT-Platform?
Ontwikkelingen in de ICT gaan vaak sneller dan het onderwijs kan bijbenen. Goede aansluiting en samenwerking tussen ondernemers en onderwijsinstellingen is daarom noodzakelijk. Reden voor het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen om het initiatief te nemen samen met ondernemers en opleidingsinstellingen in de regio het ‘ICT-Platform regio Rijk van Nijmegen’ op te richten. Doel is arbeidsmarktbemiddeling in de ICT-branche in brede zin. Ook om te voorkomen dat talentvolle mensen onze regio verlaten. Het platform is er voor ICT-bedrijven en bedrijven met een ICT-afdeling en/of vragen rondom ICT.

Wat doet het ICT-Platform?
Het platform brengt partijen bij elkaar, organiseert trainingen en bijeenkomsten om kennis te delen en stimuleert projecten. Bijvoorbeeld het project ICT-Maatjes waarbij aankomende talenten worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt onder begeleiding van een aantal ondernemers. Ze werken met echte opdrachten, genereren omzet en volgen trainingen. Het platform zet zich ook in voor mensen die zich willen omscholen en bijscholen in de ICT.
Daarnaast haalt het platform vragen op bij ondernemers en denkt na over alternatieve oplossingen. Zo is bijvoorbeeld het idee ontstaan dat ondernemers – onder bepaalde voorwaarden – personeel aan elkaar kunnen uitlenen. Maar ook opdrachten opdelen in ‘Microjobs’ kan een oplossing zijn. Waarbij de beschikbare kennis op verschillende niveaus kan worden ingezet.

Het ICT-Platform presenteert zich woensdagochtend 25 oktober om 09:30 uur op de Open Coffee Wijchen. Deze editie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Wijchen die vanzelfsprekend vertegenwoordigd zal zijn. Tussen 09:00 en 11:00 uur treffen ondernemers elkaar op Kasteel Wijchen voor een inhoudelijke presentatie en netwerkgesprekken. U bent van harte welkom om te komen luisteren hoe u ICT-talenten kunt werven en behouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen