Spookrijders aanleiding om verkeersveiligheid op kruising Drutenseweg/Graafseweg te verbeteren

Foto: Ans Baars

Provincie Gelderland en Dorpsraad Nederasselt gaan binnenkort in overleg over de kruising van de Drutenseweg en de Graafseweg  om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Aanleiding is het ongeval afgelopen donderdag  12 oktober  waarbij een 17-jarige bromfietser uit Velp ernstig gewond raakte. De bromfietser reed op het linkerfietspad waardoor hij aan het  spookrijden was. De 61-jarige automobiliste uit Bergen in Limburg zag de jongen bij het afslaan over het hoofd en schepte hem.

De T- kruising van de Drutenseweg de Graafseweg wordt door veel Wijchenaren gebruikt als zij vanaf de Drutenseweg de Graafseweg opdraaien, of andersom vanaf de Graafseweg afslaan naar de Drutenseweg.

Dorpsraad Nederasselt wilde al langer een plan van aanpak voor de  spookrijders op de fietspaden bij de kruising van de Drutenseweg en de Graafseweg. Begin november gaan de 2 partijen in gesprek voor tussentijdse maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het opknapprogramma van Provincie Gelderland zal in 2018 de Drutenseweg (N845) aanpakken en in 2019  de reconstructie van de Graafseweg (N324). 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen