Wijchense paardenkunstenares Mirelle’s 30-dagen Challenge

Op 1 november is onze ‘eigen’ Wijchense Mirelle Vegers, (paarden-) kunstenares met haar atelier achter het station in Wijchen, begonnen aan een bijzondere uitdaging, een ’30 dagen Challenge’. Uitgedaagd door een Amerikaanse collega kunstenares, gaat Mirelle 30 dagen achter elkaar 1 schilderij per dag maken.
Dat doet ze op 3D canvassen (brede rand) van 30 x 30 cm. Inmiddels zijn er al 6 (of nu al 7) gereed.

Om de snelheid hoog te houden, werkt ze dit keer in acrylverf in plaats van olieverf. Ze laat hiervoor haar gebruikelijke 17de-eeuwse schildertechniek even voor wat het is en werkt nu alla prima, in kleur direct op het doek.

Een Challenge als deze is niet alleen mentaal een uitdaging maar ook fysiek. Mirelle heeft namelijk een dubbele uitdaging, omdat ze reeds een aantal maanden met een rechterschouder blessure kampt.
Door haar werkplek aan te passen, veel korte pauzes in te lassen en een inventieve armsteun, gemaakt door haar partner Jeffrey, gaat ze deze Challenge aan. 

De werken worden voor een mooie prijs aangeboden gedurende de hele maand november.
Wil je meer lezen over de Challenge en het overzicht volgen van het aantal groeiende werken? Neem dan een kijkje op haar website. En volg de challenge van dag tot dag via haar Facebook pagina en Instagram.
Bekijk ook de fotoserie door op de eerste (top)foto te klikken en door de foto’s te bladeren.

Website:             www.paardenportrettenmetkarakter.nl/speciale-actie-pagina/nov30-30/
Facebook:          mirellevegersequineart
instagram:          mirelle_vegers

Foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen