Kinderlintje voor Wijchense Romana Wimmer

Foto:

Burgemeester heeft op maandag 20 november een Kinderlintje uitgereikt aan de 9-jarige Romana Wimmer. Zij trad handelend en levensreddend op toen haar opa onwel werd.

De opa van Romana had afgelopen mei net een ziekenhuisopname achter de rug. Romana Wimmer logeerde bij haar opa en oma. Dat deed ze wel vaker. Toen werd opa Angel van Maurik plots grauw en onwel. Oma was in paniek en zij wist niet wat ze moest doen. Romana belde 112 en vertelde wat er aan de hand was. De ambulance kwam. De ambulancemedewerkers namen Opa Angel van Maurik mee en reden met gillende sirenes en zwaailichten terug naar het ziekenhuis. Het had niet langer moeten duren, dan had hij het niet overleefd vertelden de artsen.

Haar kordate optreden is voor de burgemeester aanleiding een lintje toe te kennen. Hij noemt haar een grote held omdat zij als 9-jarig meisje hiertoe in staat is. Een voorbeeld voor velen.

Vandaag, 20 november, is de internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Vandaar dat er op deze dag het lintje wordt uitgereikt. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen