Wandelen met en voor Wijchense mantelzorgers

Samen met MeerVoormekaar organiseert Mary van der Linde van Happiness in Progress vier gevarieerde wandelingen in de gemeente Wijchen met en voor Wijchense mantelzorgers.

Ontspannen, genieten van de natuur, een luisterend oor en verbinding staan daarbij voorop. Er staan vier wandelingen op het programma: Op maandag 4 en 18 december a.s. en op maandag 8 en 22 januari 2018, steeds om 10.00 uur. De wandelingen eindigen rond 12.15/12.30 uur. Er wordt gestart met koffie/thee met iets lekkers en een voorstelrondje. Vervolgens wordt er één à anderhalf uur in een groep van maximaal zestien personen in een rustig tempo gewandeld over bospaden, langs de Maas, door weilanden, of over landelijke verharde wegen.

Wat levert ‘Walking back to Happiness’ u op?
• In de eerste plaats een leuke ochtend met aandacht voor ú.
• U ontmoet andere mantelzorgers; misschien wel iemand uit uw eigen wijk.
• U wisselt ervaringen uit; mogelijk herkent u uw situatie in het verhaal van een ander.
• Wandelen ontspant en draagt bij aan een goede balans tussen zorgen voor u zelf en zorgen voor een ander

Wandeling rond het Wijchens Ven, maandag 4 december, 10.00 uur
Tussen de Berendonck en de Hatertse en Overasseltse Vennen ligt het prachtige natuurreservaat ‘Wijchens Ven’ waar we na koffie, thee en iets lekkers de eerste wandeling starten. Sla in het centrum van Alverna bij de stoplichten de Heumenseweg in. Voorbij de huizen, na de Antoniusschool, verzamelen we op de parkeerplaats rechts.

Wandeling bij de mooie Hernense molen, maandag 18 december, 10.00 uur
Dit keer verzamelen we bij de Hernense molen, Molenhoek 3, 6616 AP Hernen. Met de auto: volg het Kavelpad (langs de Saltshof) richting Hernen. Passeer na de rotonde het bos aan weerszijden. Sla bij de bocht naar rechts, bij de witte woonboerderij, linksaf de Puitsestraat in. Neem de eerste weg rechts, Meerenburg. Vervolgens weer de eerste weg rechts, Molenhoek. Met de bus: neem lijn 563 richting Batenburg en stap uit bij bushalte Smitskampje (09.17 uur). U loopt in 13 minuten naar de molen; ik stuur u graag de route.

Wandeling in het landelijke Balgoij, maandag 8 januari, 10.00 uur
Natuurlijk wandelen we deze dag over de dijk langs de Maas. Is het een tijd droog geweest dan lopen we ook door een weiland en langs akkers. Is het daarvoor te nat dan beperken we ons tot landelijke verharde wegen. We verzamelen op de parkeerplaats van de H. Johannes de Doper Kerk, Boomsestraat 2, 6613 AH in Balgoij.

Wandeling vanaf Kasteel Hernen, maandag 22 januari, 10.00 uur
Tijdens deze wandeling vanaf kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen, lopen we over landelijke wegen en bospaden richting Bergharen en weer terug. Met de auto: neem de Hernenseweg richting Hernen. Sla in Hernen op de T-splitsing rechtsaf de Dreef op en meteen weer linksaf naar de parkeerplaats rechts van het kasteel. Met de bus: neem lijn 563 richting Batenburg en stap uit bij halte Broekstraat (09.18 uur). U ziet het kasteel dan liggen.

Enkele bijzonderheden:
• Gym- of wandelschoenen met profiel die vuil mogen worden zijn aan te raden.
• Neemt u voldoende drinken en wat koolhydraatrijke voeding mee.

Aanmelden: Stuur een mail naar [email protected] of bel 06-1804 1346. Bij uw aanmelding graag uw naam, telefoonnummer en opgaaf van de wandelingen waaraan u wilt deelnemen doorgeven. Indien een wandeling niet doorgaat, ontvangt u tijdig bericht.

Kosten en betaling:
MeerVoormekaar draagt een deel van de kosten. Uw eigen bijdrage is € 4,50 per wandeling. Bij de aanmelding graag de eigen bijdrage voor de wandelingen waaraan u deelneemt over te maken op bankrekeningnummer NL41RABO 0312 5708 56 t.n.v. Happiness in Progress. U ontvangt uw bijdrage binnen enkele dagen retour indien de wandeling niet doorgaat, als u zelf ziek wordt of wanneer u niet kunt wandelen door onverwachte omstandigheden rond degene waarvoor u zorgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen