Volleybaldames Trivos sluiten 2017 af met winst tegen Rebelle

De dames van Trivos begonnen afgelopen zaterdag ruim een uur later aan de wedstrijd tegen de dames van Rebelle uit Dieren. Maar dat had verder geen invloed op de wedstrijd. Trivos won met 1-3 en doet nog steeds leuk mee in de kopgroep.

Onder toezicht van het arbitrale duo van Heyendaal werd de strijd aangevangen. Opvallend was meteen al het grote aantal foutservices bij Rebelle en ook Trivos liet zich niet onbetuigd. Pas bij de stand 5-4 voor Rebelle werd er door Manon Ottjes iets terug gedaan door een 6-punter met de service 5-10. Rebelle deed iets terug, en kwam zelfs op gelijke hoogte 15-15.
De Trivos time-out was nodig. Na deze korte resetperiode sloeg Rebelle de bal uit met de service. Bij een aanval na een lange rally, sloeg Rebelle de bal weer uit en na nog een lange rally, werd wederom de bal uitgeslagen 22-22. De punten kwamen allen voort uit de serviceperiode van Korinda Kant. Dezelfde Korinda Kant maakte ook met een harde aanval de 22-23. Door Lieke Wouters werden de laatste 2 punten letterlijk hard binnen geslagen 22-25.Trivos Wijchen

Sara Zivic begon de tweede set meteen met 3 punten uit de service. Toch kwam Rebelle steeds weer langszij en ging het spel lange tijd gelijk op. Op een gegeven moment stond Rebelle zelfs met 14-10 voor. Nadat Manon Ottjes met een tipballetje de service had terug gehaald, begon Stefanie Beekers aan haar succesvolle reeks. 6 punten op een rij werden gescoord, ondanks dat er twee maal een Rebelle time-out werd aangevraagd. Pas na deze tweede time-out werd haar 7e service in het net geslagen 15-17. Rebelle gaf de moed niet op en bij 18-17 werd door coach Groenen een dubbele wissel gedaan. Femke Rongen kwam wederom in het veld voor Vera de Weerdt en Anne Veenstra voor Sara Zivic. Ook deze wissels hadden niet meteen succes. Lieke Wouters sloeg de bal uit en door Korinda Kant werd een aanval in het blok geslagen, waardoor deze op het Trivoshelft terug viel 20-17. Zoals inmiddels door de supporters gewend geraakt, verdween de Rebelle service in het net 20-18. Korinda Kant plaatste een heel mooi geslepen balletje achterin het veld en haalde daarmee de service terug. Sophie Posthumus werd ingebracht voor de service en scoorde hiermee een punt via de verdediging van Rebelle 20-20. Via 21-21, 22-22 en 23-23 was de spanning om te snijden. Door Lieke Wouters werd haar service via de Rebelle verdediging in 1 keer uit het veld geslagen en was de set binnen, 23-25. Trivos Wijchen

De derde set was erg slecht. Het leek of Trivos heel erg moe was van de tweede set. Klutsballen, misverstanden en slechte services waren schering en inslag. Bij een stand van 11-3, waren de 3 punten van Trivos zelfs gescoord door de tegenstander door middel van services in het net!
Gelukkig was daar Anne Veenstra die met een harde slag de 11-4 maakte. Een kluts bij Trivos zorgde weer voor een Rebelle punt. De service van Rebelle verdween wederom weer eens in het net 12-5.
3 servicepunten van Lieke Wouters gaven nog even weer hoop, maar na een lange rally (met mooie reddingen van Evi Bosmeier) was het toch weer Rebelle die aan het langste eind trok 13-8. Bij 16-9 kwam Nienke Visser in het veld voor Stefanie Beekers om zodoende te proberen nog iets te forceren.
Korinda Kant knalde er een bal in en met de service maakte zij er ook nog 3 punten 16-13. Helaas stapelden de fouten zich weer op en bouwde Rebelle haar voorsprong verder uit naar 20-13. Door Anne Veenstra en Lieke Wouters werden de laatste ballen in het net geslagen 25-16.

De mouwen werden voor de vierde set opgestroopt en door pure vechtlust werd een overwinning behaald. Bij 5-5 begon Trivos uit te lopen. Mooie setup’s van Vera de Weerdt op haar aanvalsters, goed verdedigingswerk van Evi Bosmeier en harde aanvallen maakten Trivos onoverwinnelijk. Nienke Visser, Lieke Wouters, Manon Ottjes en Korinda Kant waren de topschutters. Het matchpoint was een, hoe kan het ook anders, bal in het net van Rebelle 16-25. Trivos Wijchen

Door deze overwinning luidt Trivos het jaar 2017 goed uit. Coach Peter Groenen was zeer content met het behaalde resultaat en zal samen met zijn dames het jaar 2018 fris en fruitig gaan beginnen met een thuiswedstrijd tegen Spiker Dames 1. De wedstrijd zal worden gespeeld in Sportcentrum Arcus en begint om 15:30 uur.
Ook zijn de Trivosdames nog in de race voor de beker. Voor de eerstvolgende wedstrijd daarin, volg de website van Trivos.

Foto’s door Erik Wouters (woutersfotografie.com).