Woezik Zaterdag 1 sluit 2017 af met gelukkige overwinning

Zaterdag stond voor Woezik Zaterdag 1 de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Een uitwedstrijd tegen Quick 1888 op sportpark de Dennen in Nijmegen. Het werd een gelukkige 0-1 overwinning.

Woezik begon niet scherp aan de wedstrijd, maar een snel genomen vrije trap na een overtreding op Fabian Flier gaf Daymen Schippers de kans om de bal eens goed voor zijn rechter te leggen. En dat is niet zo verstandig, want de bal verdween snoeihard over de keeper in de kruising, 0-1 na 4 minuten. De wedstrijd verliep verder uiterst klungelig, aan Woezik-zijde veel onnauwkeurige passes en matig positiespel maar er was één geluk, Quick deed gezellig mee. Al was het wel dicht bij de gelijkmaker. Bij een moment voor de goal van Woezik moest Remco van Burk alle zeilen bijzetten om de bal te controleren maar hij hield de nul vast. Behoudens een paar schoten en momentjes voor beide teams was het een matige vertoning.

In de tweede waren zijn er bij Woezik een aantal wijzigingen, Bryan Schippers verving Fabian Flier en Sam Rossen ging in de spits spelen, Freek van Dreumel was zijn vervanger centraal achterin. Je zou verwachten dat Woezik nu aanzette om de voorsprong uit te bouwen maar het was Quick dat de 1-1 maakte. Er werd wel gevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter nam het signaal niet over. Woezik bleef slordig spelen, te gehaast en onnauwkeurig en creëerde veel te weinig.

De 2e helft kenmerkte zich als eentje met veel onnodige overtredingen maar één van deze overtredingen was Woezik goed gezind, Daymen Schippers mocht aanleggen voor een vrije trap (te zien op het Gelderse Voetbal) die de keeper van Quick niet onder controle kreeg en Wessel Verkooijen de kans gaf de bal in de touwen te werken. 1-2. Tom van Perlo verving hierna Daan van Schijndel maar moest even later door een blessure weer gewisseld worden door Thymen Renkens. Ondanks de ruim bijgetrokken blessuretijd (9 min) lukte het beide ploegen niet meer om te scoren, eindstand 1-2.

Een matige wedstrijd vandaag, waarin Woezik de meest gelukkige was en Quick misschien wel meer had verdiend. De 3 punten gingen toch mee naar Wijchen.