Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in Wijchen!!

Foto:

Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Wijchen krijgen 6 februari weer het Sjorsboekje. In dit boekje staan naast sportieve nu ook creatieve workshops.

Leerlingen kunnen hier (meestal gratis) aan meedoen en zo kennis maken met één of meer activiteiten. Door mee te doen aan Sjors sportief en creatief hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging. Kinderen kunnen zo makkelijk kennismaken met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Hoe doe je mee?
Je kunt meedoen door je via www.sjorssportief.nl in te schrijven. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 7 februari 15.00 uur in voor activiteiten. Tot die tijd is op deze website al van alles te beleven. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven.

Veel keus
Kinderen kunnen dit jaar kennismaken met meer dan 50 sportieve en creatieve activiteiten. Bijvoorbeeld sporten zoals, atletiek, badminton, dansen, tafeltennis, scouting en tennis. Voor het eerst is nu ook Sjors Creatief van de partij! Denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, boltaartjes maken en knutselen. Ook kunnen kinderen inschrijven voor activiteiten van Sport Service Wijchen. Dit kan een hardloopwedstrijd, jachtseizoen, Sjors voetbal of fungames zijn. Kortom keus genoeg!

Sportbeleid van gemeente en Samenwerkingsstichting Kans en Kleur
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is één van de speerpunten van ons beleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die wij hiervoor samen met de Samenwerkingsstichting Kans en Kleur inzetten. Deze formule heeft zich al in meer dan 80 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om verschillende sporten en creatieve activiteiten te ontdekken. Het zorgt ervoor dat kinderen regelmatig aan activiteiten gaan deelnemen. Sjors Sportief was vorig schooljaar een grote hit onder de basisschooljeugd. Ruim 1000 kinderen schreven zich vorig jaar in! Met de toevoeging van Sjors Creatief proberen we dit aantal te verbreken.

Op de website www.sjorssportief.nl vind je meer informatie. Of stuur een e-mail naar [email protected] of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen