Combi-rondleiding expositie en gemeentehuis Wijchen

Foto:

Zondag 28 januari jl. is in Museum Kasteel Wijchen de foto-expositie “In Beeld. Honderd jaar gemeentehuizen in Wijchen” geopend. Op een aantal zondagen kan een rondleiding door de expositie gecombineerd worden met een rondleiding door het Huis van de Gemeente. De eerstvolgende rondleidingen zijn op zondag 18 februari.

Als je nu je paspoort of rijbewijs gaat ophalen kom je in het modern ingerichte en duurzaam gebouwde Huis van de Gemeente. Je kan je dan bijna niet meer voorstellen hoe het vorige gemeentehuis eruit zag. En de nog oudere gemeentehuizen, hoe zagen die er uit?

Niet alleen de verbouwing van de Rabobank en de vroegere gemeentehuizen van Wijchen zijn te zien in de expositie, maar ook de gemeentehuizen in de omliggende kernen. Kernen die vroeger zelfstandig waren en een eigen gemeentehuis, burgemeester en college hadden.

Rondleidingen
In samenwerking met de gemeente Wijchen biedt Museum Kasteel Wijchen de unieke mogelijkheid om een rondleiding door de expositie te combineren met een kijkje in het Huis van de Gemeente. Er wordt gestart in het museum waarbij je onder begeleiding van een rondleider de expositie bekijkt. Daarna wordt vervolgd in het Huis van de Gemeente waar je wordt ontvangen met koffie of thee. Medewerkers van de gemeente zullen vervolgens een korte rondleiding geven. Het is zelfs mogelijk dat de burgemeester zelf rondleidt.

Data en tijden
De rondleidingen worden gegeven op 18 februari, 4 maart, 18 maart, 8 april en 15 april 2018.  Er zijn 2 rondleidingen van ca. 1 uur per middag. De eerste rondleiding start om 13.15 en de tweede rondleiding start om 14.15 uur.

Prijs
Prijs voor deelname rondleiding expositie: museumticket + € 2,50 p.p. (vanaf 7 jaar), de rondleiding in het Huis van de Gemeente is hierbij inbegrepen.

Aanmelden
Per rondleiding kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Het is daarom noodzakelijk om je vooraf aan te melden via onze website www.museumwijchen.nl.

Reacties

article
76399
Zondag 28 januari jl. is in Museum Kasteel Wijchen de foto-expositie “In Beeld. Honderd jaar
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180210/combi-rondleiding-expositie-en-gemeentehuis-wijchen/
2018-02-10T10:01:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2018/02/09154121/Gemeentekantoor-Wijchen-090218.jpg
Gemeente Wijchen, Huis van de gemeente Wijchen, wijchen
Nieuws