Haalbaarheidsonderzoek ontmoetingscentrum in Koetshuis voor ouderen Wijchen-centrum

Er is behoefte aan een ontmoetingscentrum voor ouderen in de directe omgeving van het Kasteel in Wijchen. MeerVoormekaar heeft de opdracht gekregen om de haalbaarheid te onderzoeken van het beheer en het gebruik van een ontmoetingscentrum voor ouderen in het Koetshuis.

Er zijn meerdere gesprekken geweest over een seniorencentrum. De ouderenbonden ANBO en KBO zijn afgehaakt, maar het idee als zodanig is opgepakt door de Wmo-Raad. Onlangs heeft de Wmo-Raad op verzoek van wethouder Engels advies uitgebracht over de haalbaarheid van een ontmoetingsplek voor ouderen in het Centrum van Wijchen. De Wmo-Raad heeft het college geadviseerd om MeerVoormekaar de opdracht te geven om samen met een groep mensen, waarin ook senioren zijn vertegenwoordigd, een centrum voor ouderen op te zetten, zoals in haar advies aan de orde is. Indien mogelijk in het Koetshuis.

Binnen twee maanden na opdrachtverstrekking komt MeerVoormekaar met een uitgewerkt voorstel waaruit blijkt of het beheer en gebruik van een ontmoetingscentrum voor ouderen in het koetshuis haalbaar is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen