Gedeelte St. Jozef in Wijchen krijgt nieuwe bestemming

Foto:

In aanwezigheid van wethouder Rob Engels van de gemeente Wijchen, tekenden ZZG zorggroep en de RIBW Nijmegen & Rivierenland op 22 februari 2018 een huurovereenkomst voor de realisatie van een woonvorm voor 31 mensen met een psychiatrische aandoening in een gedeelte van het leegstaande St. Jozef.

Wethouder Rob Engels, verantwoordelijk voor Wmo, Jeugd- en gezondheidszorg, Welzijn, Maatschappelijk vastgoed en Projecten, is blij met de nieuwe woonvorm. “Met het bieden van beschermd wonen aan cliënten van de RIBW nemen de betrokken partijen samen hun verantwoordelijkheid in het ondersteunen van kwetsbare mensen,” aldus de wethouder.

Met de komst van beschermd wonen in Wijchen wordt tegemoet gekomen aan de afspraak met gemeenten in de regio over de spreiding van voorzieningen voor kwetsbare mensen.

De RIBW gaat in St. Jozef 31 mensen met een psychiatrische aandoening begeleiden bij beschermd wonen. Het gaat om mensen voor wie zelfstandig wonen op dit moment niet mogelijk is omdat de complexiteit van het bestaan met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen, te hoge eisen aan hen stelt.

De RIBW heeft ruime ervaring met de begeleiding van mensen met een psychiatrische aandoening en biedt deze begeleiding al geruime tijd aan cliënten in Wijchen die zelfstandig wonen.

Om de woonvorm te realiseren wordt een deel van het gebouw inpandig gerenoveerd. Het streven is om de eerste woonunits in augustus 2018 op te leveren. Een omgevingsvergunning wordt in maart bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) aangevraagd.

De expertise van de RIBW richt zich op het begeleiden en ondersteunen van mensen met een psychiatrische aandoening. De RIBW helpt mensen een zo gewoon mogelijk bestaan als burger in de samenleving te leiden en gaat daarbij uit van de kracht en zelfredzaamheid van de cliënt.
Meer informatie over de RIBW kunt u vinden op de website (www.ribw-nr.nl).

 

Bewoners van de woningen nabij St. Jozef zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 27 februari

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen