Wijchense schakers van Het Kasteel verslaan ASV Arnhem: 5 – 3!

Foto:

De Wijchense schakers van Het Kasteel speelden zaterdag 10 maart de zevende ronde in de landelijke schaakcompetitie. De thuiswedstrijd tegen het Arnhemse ASV eindigde na een spannend gevecht in het voordeel van de gastheren. De winstpunten bleven na afloop in Wijchen en daarmee deden de Kasteelheren goede zaken.

Het Kasteel kende een valse start van de wedstrijd. Kaz Haans verscheen niet helemaal fit aan het bord en kon geen tegengas geven aan de aanvalsdrang van Van Randtwijk. Dat betekende een snelle achterstand voor de Wijchenaren.
Gelukkig wist Twan Rutjes al snel het tij te keren. Rutjes versloeg overtuigend  Vermeer, de invaller aan Arnhemse zijde.

Bram Rutten speelde een gelijk opgaande partij tegen Holtackers  Rutten zag geen winstmogelijkheden en nam het vredesvoorstel van zijn opponent aan.
Teamleider Stefan Bekker, op papier de sterkste Kasteelschaker, ging de strijd aan met Jurrius. Helaas kon Bekker geen voordeel bereiken waardoor ook deze partij in een gelijkspel eindigde.

De ervaren Willem van Berkel wist gevaarlijk dreigingen op het bord te zetten tegen Reulink. Van Berkel verloor echter zijn dame voor een toren en daardoor leek het mis te gaan. De Wijchense schaker vocht echter knap terug en dwong zijn tegenstander met actief stukkenspel tot overgave.

Henk Massink had een lastige schaakmiddag tegen de sterke Van Roosmalen. Massink kwam twee pionnen achter en zag zich gedwongen zijn Koning om te leggen.
Kopman en topscoorder Jermo Kooijmans kwam een pion voor tegen Schleipfenbauer. Met nauwkeurig spel speelde Kooijmans het eindspel knap uit naar de volle winst.

De wedstrijd werd beslist in de laatste partij die gespeeld werd tussen Erik van den Dikkenberg en Berkhout. Van den Dikkenberg wist een eindspel te bereiken met een pion voorsprong. Toen Van den Dikkenberg een tweede pion wist buit te maken bleek de ingewikkelde stelling toch te winnen voor de Kasteelheer en daarmee eindigde de wedstrijd in fraaie een 5 – 3 overwinning voor Het Kasteel.

Het Kasteel staat na de overwinning op een keurige derde plaats in de landelijke schaakcompetitie met twee punten achterstand op de twee koplopers Sneek en Sint Jacobieparochie. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Wijchenaren nog kansen op het kampioenschap. Dat zou een bijzonder knappe prestatie zijn na de promotie van vorig seizoen uit de Oostelijke Schaakbond.

Op bijgevoegde foto: Erik van den Dikkenberg (rechts) won zijn partij voor Het Kasteel!
Fotograaf Ritchy Duin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen