Bouw eerste 75 woningen Huurlingsedam 2 kan van start

Foto: Huurlingsedam

Maandag 12 maart heeft de gemeente Wijchen de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de eerste 75 woningen in fase 2 van de wijk Huurlingsedam.

Begin februari was het bestemmingsplan al definitief. De woningen komen tussen de ingang bij de rotonde aan de Meerdreef en de straat Huurlingsedam. In totaal groeit de wijk met 231 nieuwe woningen.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de Huurlingsedam en voor woningbouw in het algemeen in onze gemeente”, stelt wethouder Geert Gerrits. “Ik ben blij dat de woningbouw weer volop van de grond is gekomen. Na recente regionale afspraken kunnen wij nog meer woningen in de gemeente bouwen. Het is nu een kwestie van doorpakken want de behoefte aan meer woningen is duidelijk”, aldus Gerrits. De vergunning voor de 75 nieuwe woningen publiceren wij officieel volgende week. De ontwikkelaar VOF Huurlingsedam staat klaar om begin mei de eerste funderingspalen te boren.

De wijk Huurlingsedam is een unieke wijk in Wijchen. “Gemêleerde wijken dragen bij een aan betere sociaal-maatschappelijke samenhang. Dat geeft een prettige woonomgeving waar iedereen zich thuis kan voelen”, aldus Gerrits. Volgens de wethouder is deze wijk een voorbeeld voor toekomstige plannen. Het ontwerp van de wijk is gericht op het dorpse woongevoel. We hebben afgesproken dat er in het nieuwe deel van de wijk weer een mix van woningen komt. In deze mix bouwen we minstens 93 sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen.

Reacties

article
77621
Maandag 12 maart heeft de gemeente Wijchen de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180313/bouw-eerste-75-woningen-huurlingsedam-2-start/
2018-03-13T15:19:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2017/10/24210142/Straatnamen-Huurlingsedam-project-2.jpg
Huurlingsedam, Huurlingsedam Wijchen, wijchen
Nieuws