Gemeente Wijchen gaat duurzame energie op sportparken stimuleren

Foto:

De gemeente Wijchen biedt sportclubs meer mogelijkheden om te verduurzamen. Dit doen ze door middel van een speciale lening. Sportclubs kunnen het geld gebruiken om bijvoorbeeld zonnepanelen of LED veldverlichting aan te schaffen of waterbesparende maatregelen te nemen.

De gemeenteraad besloot onlangs om meer geld beschikbaar te stellen. De gehele raad ging akkoord met het verhogen van het budget met één miljoen euro. Wethouder Titus Burgers ziet nu mooie kansen. “Hierdoor kunnen we meer sportclubs helpen die serieuze maatregelen willen nemen. Dit bedrag geeft een flinke impuls aan het duurzamer maken van onze sportvelden en sporthallen.”

Guus van Schijndel van voetbalvereniging AWC is er in ieder geval blij mee. “Met zo’n lening kunnen we LED verlichting en zonnepanelen realiseren. Dit bespaart ons veel geld. Ook leveren wij als club op deze manier een bijdrage aan een duurzamer Wijchen.” Ook Cees Jansen van Groenwerk Leur is positief. “Er zijn al veel enthousiaste leden die werk maken van een groenere club. Deze lening biedt sportclubs nog meer mogelijkheden. Bovendien stimuleert het de leden om een eigen bijdrage te leveren aan een duurzamer Wijchen.”

Maximaal kunnen de sportclubs een lening van € 150.000,- aanvragen. Een energiescan moet aantonen dat de club de kosten terug kan verdienen binnen vijftien jaar. Ook moet de sportclub financieel gezond zijn. Alleen dan kan de gemeente de duurzaamheidslening verstrekken.

Geïnteresseerde sportclubs kunnen voor meer informatie of een aanvraag contact opnemen met Freek Reffeltrath, beleidsmedewerker milieu & duurzaamheid. Dit kan door een e-mail te sturen aan [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen