Kernachtig Wijchen wil z.s.m. snel internet in het buitengebied

Foto:

Europese Commissie heeft de gemeenten in de Regio Rivierenland toestemming  gegeven om zelf snel internet (glasvezel maar ook andere technieken) in het buitengebied aan te leggen. Deze uitspraak van de Europese Commissie kan ook mogelijkheden geven voor het buitengebied van Wijchen waardoor betaalbaar snel internet ook voor deze inwoners dichterbij komt. Kernachtig Wijchen ziet snel internet als een nutsvoorziening van algemeen belang en vindt het belangrijk dat dit z.s.m. aan alle inwoners voor een betaalbaar tarief kan worden aangeboden.

Martijn Verharen, woordvoerder namens Kernachtig Wijchen, licht het toe: “Snel internet in het buitengebied is belangrijk voor bedrijven en ondernemers maar ook voor onze huishoudens. Steeds meer jongeren die studeren blijven thuis wonen en vaak is voor de studie snel internet een must. Maar ook inwoners die op leeftijd zijn of beperkingen hebben en afhankelijk zijn van zorg wordt goed internet steeds belangrijker. Het kunnen bewaken op afstand (bijvoorbeeld camera’s) door zorgorganisaties en het snel kunnen alarmeren met betrouwbare systemen is volop in ontwikkeling en eigenlijk al niet meer weg te denken.”

Maar volgens Verharen moet er eerst duidelijkheid komen in hoeverre deze uitspraak mogelijkheden geeft voor Wijchen. Hierna kan Wijchen evt. gebruik maken van deze uitspraak.
Maar gaat Wijchen dit dan op dezelfde wijze oppakken als in Regio Rivierenland, is er al duidelijkheid over het aantal inwoners dat geïnteresseerd is, heeft men al inzicht in de kosten voor de gemeente? en kan men al aangeven in welke periode dit te realiseren is?
Dit zijn de vragen waarop Verharen van het college antwoord hoopt te krijgen. 

Reacties

article
78550
Europese Commissie heeft de gemeenten in de Regio Rivierenland toestemming  gegeven om zelf snel internet
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20180416/kernachtig-wijchen-wil-z-s-m-snel-internet-in-het-buitengebied/
2018-04-16T09:48:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2015/07/Internet-in-het-butengebied.jpg
Internet Wijchen, Kernachtig Wijchen, wijchen
Nieuws