Proef extra zomerinzameling gft kost gemeente Wijchen 42.000 extra

Foto: wijchen.nieuws.nl

Op 22 februari 2018 heeft de gemeenteraad naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van Kernachtig Wijchen, VVD en Wijchen Lokaal besloten het project omgekeerd inzamelen stop te zetten. In dat voorstel werd het college dringend opgeroepen om aan de uitvoering van de geplande extra zomerinzameling van gft (groente-, fruit- en tuinafval) wel doorgang te geven. Het college geeft gehoor aan deze oproep, extra kosten 42.000 euro.

Nu het omgekeerd inzamelen in Wijchen niet door gaat doet zich daar een probleem voor. Dar beschikt zelf over onvoldoende capaciteit aan inzamelmiddelen voor een wekelijkse inzameling van het gft in de zomermaanden. Dit is wel mogelijk met de inzet van een onderaannemer maar dat betekent dat de kosten hoger uitvallen dan eerder geraamd. Een bijkomend probleem is het tijdspad.

Er wordt gestart met een proef inzameling van gft in de maanden juni tot en met augustus. Voor een start per 1 juni is haast geboden en daarom heeft de gemeente Wijchen met Dar hiervoor inmiddels al een principe afspraak gemaakt en zijn de voorbereidingen voor de zomerinzameling in gang gezet.

De meerkosten verbonden aan de proef met de zomerinzameling van gft bedragen € 42.000,-. Dat gaat de gemeente betalen, het kost de inwoners van Wijchen niets extra’s.

De gemeenteraad moet de proef nog wel goedkeuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen