Inexeon uit Wijchen finalist voor MVO-Award 2018

Foto:

Aan wie mogen Rijk van Nijmegen Uitdaging en de Rabobank de MVO Award 2018 overhandigen? Dat wordt op maandag 4 juni bekendgemaakt. De uitreiking van de MVO Award 2018 vindt dan plaats in NSG Groenewoud te Nijmegen. Inexeon uit Wijchen is ook genomineerd.

De MVO Award is een prijs voor bedrijven uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen die zich onderscheiden door aantoonbaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen en door zichtbaar betrokken te zijn bij onze regio. Door de uitreiking van de MVO Award worden bedrijven die – op basis van People, Planet en Profit – bijdragen aan een positief leefklimaat in het Rijk van Nijmegen, in de spotlights gezet.

 

De prijswinnaars in de afgelopen jaren waren: Modderkolk (2014), Banken Champignons (2015), Scholten Awater (2016) en Radboudumc (2017). Ook dit jaar presenteert Rijk van Nijmegen Uitdaging met trots drie finalisten:

  • Geba: dit Mookse bedrijf verhuurt mankracht en materieel aan aannemers voor wegenaanleg. Geba wil het “schoonste vieze bedrijf” zijn in Nederland en zet maximaal in op bescherming van milieu en omgeving door technische innovatie en samenwerking. Personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt opgeleid binnen het bedrijf.
  • Inexeon: dit circulaire bedrijf uit Wijchen repareert defecte printplaten en andere centrale verwarmingsonderdelen voor hergebruik. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt doorlopen een intern studieprogramma. In de productie en huisvesting wordt waar mogelijk met hergebruikte en milieuontlastende materialen gewerkt.
  • muZIEum: dit Nijmeegse ervaringsmuseum over zien en niet-zien vergroot kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking. Het muZIEum creëert tevens werkgelegenheid voor deze groep en bevordert hun emancipatie. Innovatie en samenwerking met derden is daarbij een belangrijke pijler.

Deze drie finalisten strijden om de felbegeerde award. Maar er is ook aandacht voor inspirerende start-ups die MVO hoog in het vaandel dragen en in de praktijk brengen. Wie weet, zijn zij de finalisten van volgend jaar! Dit jaar zijn de veelbelovende start-ups: ECO architecten, HCM Medical en BiSonder.

Uitreiking 4 juni 2018. Het officiële programma vindt plaats van 17.30 tot 19.00 uur. De winnaar wordt dan bekendgemaakt én de drie start-ups worden in het zonnetje gezet. Meer informatie over het programma en de finalisten vindt u op de website en op de social media pagina’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen