30 mei stakingsactie door Wijchense basisschoolleerkrachten

Foto:

Op woensdag 30 mei staken basisschoolleerkrachten in de provincies Gelderland en Overijssel voor een eerlijk salaris. Ook in Wijchen wordt hier aandacht aan besteed en heeft men binnen Wijchen een stakingsactie op poten gezet.

Een grote groep basisschoolleerkrachten van samenwerkingsstichting Kans & Kleur zal op deze ochtend een wandeling maken van basisschool De Viersprong naar het Maaswaal College locatie Oosterweg, om aldaar een sollicitatiebrief aan rector Henk Keijman aan te bieden. Dit, om aandacht te vestigen op de grote salariskloof die er bestaat tussen het PO (primair onderwijs) en het VO (voortgezet onderwijs). Deze salariskloof loopt op toch een gat van zo’n 20%. Dat, terwijl leerkrachten PO en docenten VO toch een vergelijkbare opleiding gehad, beiden op HBO niveau.

Om deze reden strijdt actiegroep PO in actie (en inmiddels ook vakbond) nu ruim een jaar voor een eerlijk salaris. Bij de actie in Wijchen zijn ook 2 kopgroepleden van deze actiegroep/vakbond aanwezig, Wencke Müskens en Marieke Robben.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen