Jongeren in Gelderland Zuid, ook Wijchense, genieten van seks

Foto:

Bijna alle jongeren in Gelderland-Zuid (94%), dus ook de Wijchense, vinden seks fijn. Dit is één van de resultaten uit het onderzoek ‘Seks onder je 25e’. In Gelderland-Zuid vulden ruim 1.000 jongeren vanaf 17 jaar een vragenlijst in over relaties en seksualiteit.

Het ‘Seks onder je 25e’-onderzoek is een landelijk onderzoek van Soa Aids NL en Rutgers onder jongeren van 12-25 jaar. In Gelderland-Zuid spitste het onderzoek zich toe op de leeftijdscategorie 17-25 jaar en op de regio’s Nijmegen en Rivierenland. Tussen deze subregio’s komen grote verschillen naar voren. Zo heeft in Rivierenland 14% van de jongeren tussen 17 en 25 jaar ooit een soa-test gedaan en in de regio Nijmegen 26%. Hoe dit komt, is niet duidelijk.

Het onderzoek toont ook aan dat jongeren met een praktische opleiding (vmbo/mbo) minder vaak anticonceptie gebruiken dan jongeren met een theoretische opleiding (havo/vwo/hbo/wo). Uit de Thermometer van het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD, die vandaag uitkomt, blijkt dat binnen deze doelgroep ook de meeste soa’s worden gevonden. Mensen met een praktische opleiding zijn daarmee een belangrijke preventiedoelgroep op het gebied van ‘veilig vrijen’

Bekijk HIER de resultaten van “Seks onder je 25e”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen